Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

White trash cocktails

emilareng  |  Publicerad 2018-07-01 09:27  |  Lästid: 2 minuter

Jag är från Bräcke (metropol i Jämtland) och där är utbudet av cocktails lika begränsat som dunjackor på Bali. Men vissa saker har jag druckit ända sen barnsben (började sno dessa rariteter när jag var 16 från källaren) och de har på något sätt lagt en förjävla skev grund kring mina egna cocktails.

Jag vill ju inte säga att Bräcke på något är white trash för det är de väl egentligen inte. Dock är white trash för mig inget negativt, särskilt inte Svensk white trash. Det finns något vackert över kombinationen knickers, linne och crocs för det är typ det närmsta vi kommer till en Svensk folkdräkt.

Här kommer tre white trash drinkar ni kan sporta samtidigt som ni minglar omkring lite skönt salongs i era rosa jävla crocs.

Finns nu i PET

Marinella och sockerdricka – Mammas favorit och en klassiker från Bräcke. Fyll glaset med is och kör en klassisk 50/50. Du har diabetes och skön salongsberusning på 34 minuter.

Finns ej i PET

Sheridan’s Original – På något sätt har detta blivit en modern klassiker av alla som någonsin gått igenom en taxfree riktigt jävla bakis. Kan drickas direkt ur flaskan.

Enbart burk

oriGINal long drink – Dricks ej med måtta, dunka gärna i er 15-20 stycken för den effekten finnarna ville ha från början. Kan drickas utan problem inne på K-Rauta med Jarmo Mäkinen-attityd under juli månad.

Och som alltid så behöver ni absolut följa dessa råd. Är du Sverigedemokrat så behöver du inte ens fundera, kör bara, det blir enklare också för oss andra att se vilka ni är. (Och nej, alla från Bräcke eller har denna outfit är inte Sverigedemokrater, bara väldigt trygga i sin semesterklädsel och sitt val av dryck)

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar