Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Vi har en egen gala

emilareng  |  Publicerad 2017-11-08 15:41  |  Lästid: 2 minuter

Bartenders har en egen gala varje år som heter BCA (Bartenders Choice Awards) där 120 personer ur industrin får rösta på allt från Årets atmosfär till Årets bartender. Denna gala är såklart väldigt viktig för vår bransch och har på något sätt blivit en värdemätare och något som varje restaurang/bar ser som väldigt viktigt varje år och de som ligger bakom BCA gör ett riktigt bra jobb för att hålla sig up to date och även plocka in bra gästspel från hela världen till Sverige.

Detta år är jag ännu en gång nominerad som årets bartender och årets bar (Open/Closed i Umeå) vilket gör att jag såklart får ännu mer jävla hybris och epitetet ”King of the North” verkar stå sig även i år. Jag är nominerad med riktigt duktiga bartenders i år och alla borde ta sig tid att besöka någon av dessa så att ni får en riktig jävla åktur, det tycker jag ni är värda. Människor måste börja ta sig tid att gå på barer för att förstå skillnaden mellan en bra bar och en riktigt jävla dålig bar (som tror dem är bra).

Det finns såklart fler galor för barer.

White Guide ser sig själva som den absolut mest ultimata guiden inom restaurang har tagit bort att recensera barer, troligtvis på grund av att ekonomin inte gick ihop men istället har man valt att recensera skolrestaurangerna istället. FY FAN så roligt att recensera en skolrestaurang, herregud så trötta ni är. Se till att börja recensera barer för den dagen jag sitter och myser med tjejen i en skolrestaurang för en härlig tre-rätters lär ju vara den sista gången jag går på en dejt.

Gulddraken är ju enbart centrerad till Stockholm vilket jag förstår och de verkar göra bra val varje år med mer än en recension i bagaget på varje restaurang.

Svenska Gastronomipriset har ju tamejfan Kockarnas Kock, Servitörernas servitör, Sommelierernas sommelier och Konditorernas konditor. Det jag kan tycka är genuint konstigt är att det inte finns en kategori för bartenders. Men det är skitsamma. Vem fan orkar stava till Bartendrarnas Bartender???

Restauranggalan finns också och har valt att döpa detta till ”Årets barkoncept” vilket är så jävla luddigt att man knappt orkar bry sig. Kan ni inte bara skriva ”Årets bar”? För de andra kategorierna är ”Årets krog”, ”Årets krögare”, ”Årets matsalsteam” med flera. De här är väldigt bra kategorier där det varit värdiga vinnare varje år. Det blir väldigt pajas om ni ska kalla det för ”Årets barkoncept”, konceptet av en bar är att man går till en bar, man dricker och man får en upplevelse. Vissa upplevelser är bättre än andra och ibland vill man inte ens ha en upplevelse. Utan bara sitta i ett jävla hörn och sörpla i sig en ljummen stor stark. Där har ni ännu ett koncept. ”Årets stor stark-restaurang”.

Följ Emil Åreng på Instagram här

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar