Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Verktygslådan

emilareng  |  Publicerad 2018-04-02 15:16  |  Lästid: 2 minuter

Det enda en människa behöver

Att vara bakis är ett sinnestillstånd som många människor har varit i och det är även ett tillstånd som inte många människor vet hur man klarar av. Det är alltså precis som kärlek, depression och i viss mån hat. Alla dessa tre kan man på något sätt kontrollera med rätt verktyg. Vissa personer har verktyg till allt och verkar klara av allt som kommer i deras väg.

Jag och många i min närvaro verkar ha sålt alla våra verktyg till absolut billigaste pris till någon jävla Arne i Ånge som förstod att nu lurar jag galoscherna av den här idioten så jag har alla verktyg att klara av allt! Själv så står man där utan varken röjsåg eller hammare när arga snickaren (bakisheten) domderar hur jävla dum i huvet jag är som inte satt upp väggar innan jag började lägga på takplattor. Det jag försöker säga är att det enda sättet att slippa att den arga snickaren kommer är genom att bygga en bra grund.

Precis som med träning och annat som kräver fysisk aktivitet så är det viktigt att äta, ät mycket, ät rätt (vad nu det är) och vila en hel del innan du börjar dricka. För ni vet ju själv, direkt det första glaset har passerat tungan så finns det ingen återvändo, nu är vi på väg till bakishetens helvete oavsett hur vi gör.

Jag försökte för ett tag sedan att bygga mer eller mindre ett slott innan jag började dricka. Jag stod där självsäker som en byggherre från medeltiden med ett stort jävla slott i bakgrunden och bara skrek ”KOM DÅ ERA JÄVLA SVIN”. Svinen i det här fallet var alkoholen och med facit i hand så skulle jag inte varit så kaxig, jag hade ju bara byggt ett luftslott och Arne från Ånge viskade i mitt öra ”Det går inte att skulptera i bajs, Emil” vad nu det betyder? Men precis lika ologisk som Arne är, precis lika ologisk är bakisheten.

Ge mig ett verktyg, vilket som helst, jag vill kunna skulptera i bajs.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar