Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Vätskefyllda julklappar

emilareng  |  Publicerad 2018-12-19 14:27  |  Lästid: 2 minuter

Nu börjar frågorna välla in (grovt överdrivet) från människor runt om i hela Sverige (mestadels Malung) om vad de ska köpa för alkohol till sina respektive i julklapp. Alla gillar ju såklart olika men här kommer några självklara stalltips från en alkoholiserad expert (läs. Nyhetsmorgon)

Här kommer en dyr fylla från Dottern till Pappan eller den spritsugna Farbrorn.

Image result for glenfiddich ancient reserve 18 years

Glenfiddich Ancient Reserve 18 years

En av de absolut bästa släppen någonsin från Glenfiddich. Fruktansvärt välbalanserad whisky som har allt man söker i en single malt – choklad, toffee, sälta, kanel, apelsin.

Ni hör ju själva, ett epos i flaskform, Alladin asken kan dra åt helvete.

 

 

 

Är din bästa kompis intresserad av sprit? Då är det här det finaste du kan ge.

Spririt of Hven – Hvenus Rye Whisky

Master distiller Henric Molin blev efter det här geniförklarad av mig. Vilket jävla magnum opus. Det här är en symfoni i spritväg och fruktansvärt imponerande att de lyckats göra en rågwhisky i Sverige. Kyrö i Finland ligger numera tvåa i Norden som bästa rågwhisky. Bra jobbat gänget på Hven, fortsätt leverera!

 

 

 

 

Är du en snål jävel men älskar din familj?Image result for klackabacken pilsner

En låda Klackabacken Pilsner

Äntligen en hantverksöl för den som tycker att allt är så fruktansvärt dyrt hela tiden. Köp en hel låda till familjen med en öl från gänget på Klackabacken. Väldigt härlig pilsner som inte skruvar till det utan enbart är leverans i ordets rätta bemärkelse, passar till allting på julbordet eller som sosse-champagne till Nyår.

 

 

 

Om du verkligen vill skämma bort någon och även få vara med på ett hörn till nyår?

Image result for comtes de champagne 2007

Comtes de Champagne 2007

Kollegan och numera även legenden Fredrik Lindfors, Head Sommelier på Grand Hotel tipsar om sin absoluta favorit på Systemet. Prisvärt så det förslår enligt hövdingen på Grand.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-12-20 10:33