Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Uteserveringarnas A till Ö

emilareng  |  Publicerad 2018-05-18 18:47  |  Lästid: 4 minuter

Detta är den ultimata guiden till allt du behöver veta om hur du ska se ut, bete dig och exakt vad du ska dricka på Sveriges uteserveringar. Denna guide ska du absolut följa till punkt och prickat annars kommer din sommar vara fullständigt värdelös och medioker.

Anta att alla i baren vet exakt vad du ska dricka och om dem inte förstår det så borde de faktiskt byta jobb. Hur fan kan de inte ha koll på att du ska ha sjutton Aperol Spritz och 19 Minttu? Värdelöst.

Bråka alltid med vakten när du kommer in, klaga på att kön är lång och att det är deras fel att stället är så jävla populärt. Vet de inte VEM DU ÄR? Men lilla gulliga vaktis, alla VET VEM HEN ÄR!

Cynar och Cola, lika delar kommer vara det ”trendigaste” att dricka i sommar enligt Dr. Schnögel från Münchens bartender gille.

Daska gärna kuken i bardisken för att visa vilken man du är och framförallt så kommer varenda tjej att flocka omkring dig. Alla tjejer gillar sånt. Du läste det i Aktuell Rapport från 1976 att man fick göra det! (Och jag vet era jävla troll att Aktuell Rapport började ges ut 1978, de flesta har google)

Ecstasy är perfekt att dunka i sig om ni bara ska på ett härligt brunch-häng med familjen i solen!

Flip-Flops är fortfarande det absolut skönaste att ha på sig, är det kallt så är det bara att köra några snygga gråa sockor under. Kolla med Martin Hansson på Café vad han föredrar.

Grunda alltid riktigt mycket innan så du kommer runt 21.30 och max behöver en öl till för att fullständigt kaskad-spy över de andra borden och övriga gäster. Människor 2018 uppskattar den typ av vaskning.

Himla gärna med ögonen när bartendern eller servitrisen inte hörde exakt vad du sa första gången du nämnde ”ett glas rosé” till tonerna av 2 miljarder decibel ”JUNI JULI AUGUSTI”.

Ingen runt omkring behöver du bry dig om, vifta gärna med händerna för när det är trångt behöver du definitivt space och framförallt svängrum, allt som oftast förstår folk varför du luft-boxar a la iron Mike.

Jägermeister är fortfarande lika jävla gott med Red Bull. Det har nästan blivit en modern klassiker enligt många bartenders, framförallt så är det lite svårare att göra den riktigt bra hemma. Bartenders ute på krogen har en liten annan teknik för denna molekylära kreation som gör den lite bättre och dyrare.

Kan du så kan jag, ett klassisk ordspråk som du kan applicera på ALLT i sommar. Är det en duktig DJ? Du kan också, säg gärna till vad de ska spela också eftersom du är exakt lika bra. Är det en bra artist på scen? Hoppa gärna upp och sjung/spela exakt lika bra. Visa dem ba!

Low squata gärna bland folk för att visa hur jävla långt kan du gå ner. Säg sen hur mycket följare du har på instagram och att du är en ambassadör för ännu ett sjukt coolt BCAA-märke. De flesta vill verkligen veta!

Mata gärna slag mot dina vänner för att bråka fast på låtsas lite sådär kul så att de ser ut som att ni slåss på riktigt. De brukar faktiskt dem flesta fight club intresserade runt omkring gilla. Vakter älskar att ”betta” på er också för att utse en låtsas-fights vinnare.

Naken men inte helt gäller på alla uteserveringar. Tänk er bar överkropp och shorts. Det brukar räcka! Visa gärna upp tribals m,m

Orka vänta på din tur. Skrik på allt och alla så kommer du få service direkt.

Prata gärna med dem som sitter längst bort på ett långbord under hela middagen, gärna i Arial 72 så de hör dig.

Quiksilver gör fortfarande dem absolut fetaste badshortsen, köp gärna några som går nedanför knäna för dom kommer fungera som långbyxor när det börjar bli lite kallt om natten.

Raljera gladeligen om hur mycket pengar du tjänat senaste året på din urbana eko-aktie från Sydkorea som genererade 400 nya jobb i Bangladesh (?). Du kanske kan ge alla lite tips?

Skratta alltid när någon av dina vänner säger ”Ska du verkligen dricka mer?” och sen sänker du en bärs och 4 drinkar i loppet av ett Usain Bolt-lopp.

Usain Bolt Sport GIF by Olympic Channel - Find & Share on GIPHY

Ta alltid första bästa Taxi som du ser och kör klassikern ”Är du bokad?” chauffören kommer svara ”Ja”. Då svarar du ”Vilket namn?”. ”Nicklas”. Även fast du heter Timotej så svarar du ”Då åker vi!”.

U-Båt är fortfarande sjukt kul! En öl och en shot i samma glas. WHAAT THE FUCK?!?

Visa alltid upp ett kuvert fullt med enkronor och femmor som du fick av farmor 2009. Du kommer få hjälp fortare direkt man ser att du väger arton kilo för mycket pga dina mynt!

Web design är fortfarande det absolut säkraste sättet att få med någon hem. Oavsett kön!

X:et är alltid kul som första ämne att prata om när du träffar en ny framtida partner.

Ytlighet är det enda som gäller på uteserveringar, ingen bryr sig om du är intelligent! Håll dig hemma smartis.

Zooma hela tiden ut när någon frågar om du ska ta nästa runda (du har redan blivit bjuden fjorton gånger) Ingen vill att just du ska dela med dig av din rikedom. Alla fattar varför du zoomar ut.

Ågren uppstår inte när du har druckit för mycket. Ågren uppstår när du druckit för lite!

Äh, det är väl inte så konstigt om jag vill ha med alla mina barn in på nattklubb 23.30? Den äldsta är ju för fan 10 år, dem måste lära sig någon gång.

Överanalysera gärna hela denna text från A till Ä. Hittar du inte ordet ironi så är det nog så här det ska vara på uteservering.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-19 07:42