Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Tyckarna

emilareng  |  Publicerad 2017-12-06 16:35  |  Lästid: 2 minuter

Ett inlägg om alla tyckare här i Sverige. Sociala medier har ju gjort världen betydligt mindre på väldigt mänga sätt och mycket bra har fötts ut detta men samtidigt har en helt ny värld av tyckare kommit. Människor som ska recensera varenda jävla besök på restauranger, caféer, pizzerior och ibland även begravningsbyråer. Bara för att det finns en funktion att kunna recensera så behöver man ju inte utnyttja den även fast man hela tiden har rätt till sin jävla åsikt så kan man faktiskt dela den på plats istället. Det är ju lite som att åka hiss, bara för att det finns 65 våningar så behöver du ju inte trycka in varenda jävla knapp bara för att du kan (den här jämförelsen var sponsrad av Kone)

Var servisen helt värdelös och ignorerade er hela middagen? Säg det till dem då, hen kommer ju skämmas ihjäl och förhoppningsvis göra sitt jobb betydligt bättre till nästa gäst som kommer eller så kommer den här personen kanske inse att det här med att vara trevlig mot andra människor inte riktigt är den här personens grej? Va inte en egoist utan tänk på att det finns människor efteråt också som kanske kommer få en betydligt bättre upplevelse efter dig. Självklart ska helst den här servisen var on point på en gång men som ni vet så kan det ibland gå åt h-vete.

Vi är så fruktansvärt konflikträdda i detta land att det på något sätt har blivit en så stor del av vår kultur att vi enbart nu kan recensera ett ställe både positivt och negativt genom att skriva en roman efter middagen istället för att faktiskt ge beröm/kritik på en gång. När vi är utomlands så kan vi kritisera och ge beröm kors och tvärs. Vi kan till och med berömma vårt egna land för att det är så himla fint hemma även fast vädret är katastrof men bussarna är i tid, ekonomin är bra och inte fan behöver vi betala för sjukvård heller. Sen när vi väl kommer hem så är det så mycket så är bussjäveln sen igen, 100:- för att få en undersökning på hos läkaren känns dyrt och REGNAR DET  NU IGEN??!?

Nu är det dags att prata med personalen på krogen, ge dem feedback och konstruktiv kritik och ge framförallt beröm om allt har varit bra. För ska vi i den här branschen börja recensera människor så kommer snart ingen våga gå ut överhuvudtaget för vem fan vill se en etta på sig själv när man kommer hem med kommentaren: ”Ful tröja på sig, drack enbart husets röda och ville ha köttet helt genomstekt, jävla idiot. EN SOLKLAR ETTA!”

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-08 12:59