Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Tips på IPA och COLDBREW

emilareng  |  Publicerad 2018-05-05 11:20  |  Lästid: 2 minuter

Jävlar vad folk blir förbannade på Jerka för att han hatar lite på IPA, E-Type och COLDBREW (ingen blev arg över E-Type, inte ens E-Type) Men i viss mån har han ju rätt. Många av oss IPA-törstande dårar som älskar humlehelvetet behöver garanterat fruktansvärda mängder terapi. Men så sitter vi där med våran terapeut likt solsidan-Fredde och plötsligt diskuterar hur jävla kåta vi blir av kombinationen mango och citra humle.

Här kommer tre tips på IPA som kan få alla er som enbart dricker det ljusaste av de ljusaste att totalt bryta ihop och vilja gå bärsärk på en närliggande CRAFTBEERCOLDBREWCOCONUTBAR.

  1. Mangofeber DIPA (Brewski) – 8% käftsmäll som efter 2-3 stycken får dig att känna exakt likadant efter ha druckit 24 stycken Bud Light. Din andedräkt kommer vara en blandning av en julgran och inlagd mango och vem diggar inte den kombon? God jul ditt jävla mango.
  2. Habanero IPA (Revsunds Brewery) – Nu spyr ni va era lager-lovers (som alkis-Bengan hade sagt) tänk er en IPA med den där hemska humletonen och sen kommer habanero smygandes likt en Mexikansk ninja. En helt genial bärs som passar utmärkt till grillat nu när värmen är här i typ en vecka.
  3. HALF&HALF Iced tea lemonade (Eviltwin Brewing) – Tänk er att köra ner en hel fruktsallad ni fick på dagis tillsammans med kornmalt och humle, nu måste ni ju backa undan. Till och med namnet är ju lika långt som alla amerikanska lager tillsammans (sluta räkna, jag skämtade). Sjukt rolig öl med en lika rolig prislapp. 50 spänn för detta mästerverk är mer värt än den där lådvinet ni köper för 199:- JA, alla som dricker blaskig öl dricker lådvin, det är sen gammalt och inget vi behöver varken klaga på eller hetsa upp oss för. Gör som ni vill, hur äckligt det än är. Alla smakar olika.

Om man behöver något uppiggande när man ska sitta med en vän när det är varmt ute stavas det fan inte COLDBREW, det heter Coca-Cola, 40-årskris eller ej.

Däremot finns det COLDBREW som faktiskt är gott och eftersom jag tillhör den där skaran människor som inte kan dricka en hel kopp kaffe på fyra liter utan att fullständigt bajsa ner mig så är COLDBREW ett bra alternativ eftersom det inte förvandlar hela magen till Tjernobyl. Nu har jag inte testat allt för många men It’s cold brew i Stockholm finns mer eller mindre över hela stan och är faktiskt riktigt vass. Är ni i Umeå där jag huserar så finns det helt episk COLDBREW hos Costas, alltså helt episk. Budha i Lycksele levererar bra COLDBREW och Solde nere i Malmö är alltid on point.

Kokosvatten är det äckligaste som finns, skiter fullständigt i att det är nyttigt, ge mig en Pina Colada bara, där hör kokos hemma.

Om du inte läst Jerkas text som jag refererar till så hittar du den här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-07 15:18