Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Tequila – För dig som vill skiljas

emilareng  |  Publicerad 2018-10-03 15:35  |  Lästid: 2 minuter

Nu när dessa extra-übermench recensioner har kommit igång så gäller det att börja med allas vårt skilsmässobarn, Tequila. Det har kommit en uppsjö bra grejer till Sverige men fortfarande så envisas vissa att köpa helt värdelösa grejer som smakar som en fermenterad jävla tandborste från Tjernobyls inavlade djungel. Här är 5 tequilas som kommer förändra ert liv, varken till det bättre eller sämre, men ni kommer iallafall få en helt annan syn på denna legendariska dryck.

Ocho Blanco Tequila

En sån sjukt bra Tequila som verkligen är ”bang for the buck”. Tomas Estes och familjen Camerenas har skapat något som verkligen tagit världen med storm och gjort ”Single Estate” till något lika sexigt i Mexico som Purity Vodka gjorde med ”Single Estate” för Sverige. Det självklara valet för att inte förstöra en klassisk Margarita.

 

Olmeca Altos Reposado

Los Altos är bergsområdet i tequilas huvudsäte Jalisco.  Den här tequilan är dock inte lika snårig att bestiga utan är en sån jävla härlig mexikansk landsväg med perfekt solnedgång som man kan immundiga på egen hand. Olmeca Altos är det självklara att ha i barskåpet om du inte vill spendera så mycket flis på en bra lagrad Tequila och ändå kunna ge ett fuck you-finger till dina gäster utan någon som helst anledning.

Arette Suave Blanco

Att dra ett skämt om hästar hade kanske varit passande men Arette är ingen arbetshäst överhuvudtaget utan en sån fruktansvärd finstämd fiol i smaker, kanske den mest intressanta av alla ”blancos” i världen för den ger så mycket utan att ta någonting, förutom pengar då förstås. Robin Hood i tequila-form helt enkelt.

Don Julio 1942

En av mina absolut favoriter i detta träsk av nertrampad agave. Drack den för första gången 2014 och har inte slutat, eller det har jag men är fortfarande en av de trevligaste sakerna du kan svepa i dig efter en bättre middag. Smakar som en fruktansvärt god jävla piggelin gånger 130 i både smak och pris. Ett måste för konnässören.

Sierra Tequila (?)

För dig som inte vill ha några vänner kvar eller som trivs med att dricka helt ensam.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar