Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Sommarplåga?

emilareng  |  Publicerad 2018-07-13 16:23  |  Lästid: 2 minuter

Sommaren är den tiden på året när man kan se ut egentligen hur som helst (man borde kunna göra det året om) och ingen bryr sig överhuvudtaget. Jag kan tycka det är fruktansvärt avslappnande att se business folket som tar en AW och bredvid sitter en crocs-familj från Munkfors och sippar sönder en 2 liters sangria. Den här blandningen av människor är det som gör att restauranger och barer är det mest ultimata sättet att socialisera på och även lära sig väldigt mycket av människor man aldrig någonsin skulle träffa på.

Det kan börja med att yngsta ungen i familjen Munkfors vinkar till Stefan 48 på SEB och sen är det igång. Ett socialt spel som övergår till att mamma Munkfors diskuterar fotboll med Stefan och ungarna börjar slita resten av gänget i deras slipsar. Detta organiserade kaos gör att sommaren utan tvekan är den bästa tiden på året och då människor faktiskt kommer samman, det behövs inget Fotbolls-VM för det. Vi behöver bara lite värme och tid att göra saker utan att den där jävla måndagen kommer igen, för direkt måndagen kommer. Då kan mamma Munkfors dra åt helvete och Stefan på SEB kommer inte se en enda unge slita i polarnas slipsar, för då ska ungjäveln anmälas. Men inte på sommaren, då lever vi i landet Sverige tillsammans och vad passar inte bättre än att testa en riktig sommarplåga?

Foto: Andreas Nilsson

CLOVER CLUB

50 ml gin

20 ml färskpressad citronjuice

20 ml hallonsockerlag*

10 ml äggvita

Skaka alla ingredienser utan is så du får ett härligt skum. Tillsätt is till shakern och skaka tills du inte kan hålla i den längre. Sila upp till ett kylt cocktailglas eller det du har nära.

*hallonsockerlag – Koka upp 1 liter sockerlag (lika delar vatten och socker) tillsätt 250 gr frysta hallon och låt stå i laget några timmar. Sila bort hallonen och använd dem till något annat gott. Sockerlaget kan användas till allt från saft till att ringla på glassen. Håller minst 2 veckor i kylen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-07-13 16:24