Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Skulptera i sprit

emilareng  |  Publicerad 2018-08-23 12:02  |  Lästid: 2 minuter

 

Att sitta och fundera ut nya cocktails varenda dag kanske inte låter som ett riktigt jobb och till viss del är jag beredd att hålla med, det är ju ett jävla lallande, men det är minst lika kreativt som att skulptera en staty. Nu skulpterar vi bartenders i alkohol och smaker istället och ibland blir resultatet som Christiano Ronaldo’s staty men de som jobbar i bar och har lite skills lyckas allt som oftast skulptera något mer vackert och betydelsefullt för gäster.

Vi i Cadierbaren jobbar med att kunna berätta en historia till varje cocktail och i sommar har vi testat det på våra gäster för att kunna köra på rejält i höst när vi släpper den nya menyn som kommer ta över världen, det är i alla fall grundtanken.

Här kommer en kreation som har blivit jävligt populär och som visar hur vi jobbar och är du peppad på att testa så är det bara att glida in!

GRAND SLAM

Tanqueray Ten, Lime, Chartreuse infuserad med björnbär, tomatjuice, sockerlag på ängsyra och ett skum på löjrom och parmesan.

Läser man det som det är så kanske det låter helt jävla vansinnigt och i viss mån är de också det. Men allt hänger ihop i denna cocktail. Vi har valt att hylla matcherna mellan Björn Borg och John McEnroe. Tanqueray Ten(nis) kändes självklar med sina gröna flaska och ett innehåll värt Wimbledon. Sockerlag på ängsyra för att matcherna i Wimbledon spelas alltid på gräs. Chartreuse infuserad med bjönbär känns logiskt, en hård stökig jävel i McEnroe och den alltid lugna Björn möts i en egen liten hybrid. Lime för att det uppenbart ser ut som en tennisboll, nu använder vi juicen och inte hela limen så ni inte skakar ihjäl er. Tomatjuicen är för att balansera och ge djup till hela drinken och för att matcherna uppenbart blev blodiga uppgörelser (ej bokstavligt). Sist men inte minst toppar vi upp med ett skum på Parmesan och Löjrom. Parmesan behövs för att göra en bra mac and cheese och löjrom blir roe på engelska…. Så Mac and Roe. Glasklart. För mer exakta mått och hur du gör så skriv på min instagram.

https://www.instagram.com/emilareng/?hl=sv

Foto: Christian Grevius

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar