Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Sjungom studentens lyckliga dag

emilareng  |  Publicerad 2018-06-12 14:52  |  Lästid: 2 minuter

Nu är det dags för studenten, många års slit är till sin ända och nu ska alltså livet börja? Träffat några studenter under veckan och jag är verkligen inte orolig för nästa generation. Om jag ska jämföra med mig själv som 18:årig student så är skillnaderna monumentala. Dessa kids är mycket mer intelligenta och har koll på omvärlden på ett helt annat sätt och känns allmänt uppdaterade. Jag hade kul i 3 år under gymnasiet men något geni var jag inte. Jag var istället ett ansikte för de som hade en social kompetens men samtidigt var riktigt dumma i huvet. Hade jag mött mig själv som 18:åring så hade jag garanterat inte blivit så imponerad, tvärtom. Den här killen kommer inte lyckas med mycket hade jag tänkt utan kommer vara någon slags clown genom hela livet, vilket jag också varit i stora delar men det kanske är även det som gjort att jag kommit någon vart i den här branschen.

Studenterna nu är desto mer stressade över livet och jag har inte mycket att säga till er förutom en sak. Känn lugnet, det är en jävligt konstig värld ni har lyckats hamna i och man måste bara rida på vågen. Va lite konstiga ni också så kommer det mesta lösa sig. Ni behöver inte börja på universitet det första ni gör. Lev lite från början, ta lite dåliga beslut, gör slut med ditt livs kärlek och res litegrann så ni får se något annat än Leksands camping med dina 3 barn de närmsta 20 åren.

Och vill ni börja i restaurangbranschen vilket jag uppmanar alla till att göra såklart. Kom med ett öppet sinne, egna idéer och tankar. Är det någon som ber er köpa flensost från ICA så gör det bara, det är en del av den utbildning som kallas restaurang som kommer göra att ni kan jobba vart som helst i världen, tjäna helt okej med pengar men framförallt ha jävligt roligt i många år framöver. Vi ses på någon sida av baren studenter. Jag tror på er!

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar