Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Salongs i Sverige

emilareng  |  Publicerad 2018-01-29 10:44  |  Lästid: 2 minuter

Bild från kommande boken ”Salongs i Sverige” Foto: Andreas Nilsson

Nu är det dags att börja skriva ännu en bok. Min första bok ”Salongs i Norrland” handlade om människor och platser runt om i hela Norrland men nu tänkte jag faktiskt ge mig på att på något sätt gå i Nils Holgerssons fotspår. För er som inte vet vem Nils Holgersson är så var han en douchebag av rang som retade och slog djur men fick lära sig den hårda vägen att respektera både natur och djur genom att bli förvandlad till pyssling och sen följa med på Mårten Gås rygg (en gås alltså om inte det framgick) genom hela Sverige med grågåsen Akka i spetsen och de andra gråa vildgässen. Selma ville lära ut geografi på ett mer spännande sätt så hela den här berättelsen är en lektion i geografi som även blivit översatt till flera språk. Nu tror jag inte halva Frankrikes ungdomar vet vars Umeå är ändå men tanken är ju svindlande, precis som resan!

Nu tänkte jag alltså gå i Selma och Nils fotspår men från en bartenders perspektiv istället och berätta varje landskaps historia, företeelser och människor fast i cocktailform. Tänk er Nils Holgersson fast med en cocktail i handen för varje landskap.

Jag vädjar nu till allmänheten att ge tips om era landskap. Vem borde vi sätta oss ner och prata med? Vart ska vi åka i respektive landskap?

Skicka ett mail till emilareng@hotmail.com eller skriv på min Instagram, där är jag ju faktiskt aktiv.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar