Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Rom och cola, på riktigt!

emilareng  |  Publicerad 2019-01-11 10:36  |  Lästid: 2 minuter

Mamma har lärt mig väldigt mycket genom livet men kanske den viktigaste lärdomen hon gett mig gav hon till mig när jag var runt 19 år och precis hade börjat förstå hur man skulle blanda en jävla gin och tonic.

Det var när jag var hemma i byarnas by Bräcke och jag skulle försöka mig på att imponera på min ganska svårflörtade moder. Mamma och pappas spritförråd har alltid varit uppbyggt av Marinella, Bacardi, Sheridans Coffee och koagulerad Baileys så den kreativa sidan har alltid stått bakom för APK, lite som Bräcke överlag: ”styrka före kreativitet” (där har ni eran nya slogan Bräcke, varsågod.)

Det mamma drack när hon varit ute på krogen (vilket var jävligt längesedan redan då) var Bacardi och Cola eller en klassisk Daiquiri. Jag tänkte såklart börja med en Bacardi och Cola till henne för det klarar mer eller mindre vilken idiot som helst av att göra. Men det som nu händer har kommit att förändra mitt liv och även satt en standard för mig överlag. Det var slut på Bacardi och jag frågade mamma om vi hade någon annan rom vi kunde använda istället. Hennes svar var snabbt och väldigt självklart.

– Emil, det finns bara två typer av rom. Bacardi och löjrom!

Nu har jag och teamet bakom Cadierbaren gjort just det för att hylla mödrar överlag.

Vår version av Rom och Cola, tillsammans med en Daiquiri.

Mamma har alltid varit på djupt vatten så namnet ”Roeling in the deep” kändes självklart.

Foto: Christian ”Greven” Grevius.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-01-11 13:43