Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Plantation+Mackmyra

emilareng  |  Publicerad 2018-11-01 13:42  |  Lästid: 2 minuter

En av mina absoluta favoriter inom rom är märket Plantation som gjort sig kända världen över för att vara riktigt vassa på att göra välbalanserad rom med en tydlighet som väldigt få andra producenter kan nå upp till. Jag har testat alla möjliga genom åren och fick nu testa Plantation Single Cask Barbados 7 Y.O Mackmyra Tiny Barrel, vilket också är ett av de absolut längsta jävla namnen någonsin på en flaska rom men av förståeliga skäl. Detta epos till rom har lagrats på tre olika fat, först på bourbonfat för att jag gissar få sin tydliga ton av vanilj och exotiska frukter som Plantation har blivit så kända för, sen lägger man det på cognacsfat för att få ett djup och komplexitet för att sedan avslutas på små svenska whiskyfat av ek. Den sistnämnda gör att du får en lätt rökig finish och jag tycker den här kombinationen är så fruktansvärt bra.

Har du någon gång rökt en härlig ”garre” tillsammans med en riktigt bra rom som inte varit allt för länge på fat? Det uppstår en viss kärlek då som är svår att beskriva och nu har denna romans fått komma ner tillsammans i en flaska. Nu när vintern är här och man vill inte stå med ett glas rom och en cigarr ute i någon jävla snödriva så tycker jag denna kollaboration är alldeles utmärkt för att mysa ner sig framför brasan med vännerna och diskutera sommarens resmål till Barbados, Kentucky eller Cognac. Den här Romen kommer ge er inspiration och det är de bästa betyg en sprit kan få.

Beställ den här: https://www.systembolaget.se/dryck/sprit/plantation-4031801

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar