Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Pappy-fest!

emilareng  |  Publicerad 2018-03-22 17:11  |  Lästid: 2 minuter

En av de mest legendariska samlingarna av bourbons kommer nu finnas på systembolagets auktion via Bukowskis. Jag tillsammans med teamet från Open/Closed fick chansen att prova hela serien. Hela paketet kommer starta med utropspris på nätta 3700€ (vilket fanimej är ett bargain, det lär väl spåra ur)

Här kommer våra smaknoteringar som ni helt och hållet ska lyda, eller så får ni köpa det själva och bilda er egna uppfattning.

Old Rip Van Winkle 10 yrs

Det känns att det här är den yngre men det är verkligen ingenting negativt utan ger en annan fräschör helt enkelt. Gratinerad persika och lite åt det tropiska tillsammans med en härlig peppar-ton gör detta till en 10-åring med hawaiiskjorta och attityd!

Van Winkle Special Reserve 12 yrs

Här blir det en helt annat ton i källar’n. Laktos möter karamell och tillsammans bildar det en helt ny dimension av créme caramel toppad med lite torkad apelsin. Fungerar självklart helt genialt på en egen hand men har man tid över så kan det här mycket väl vara en Bourbon för att göra världens bästa Old Fashioned.

Pappy Van Winkle Family Reserve 15 yrs

15:åringen har en påtaglig träton vilket inte är så jävla konstigt med tanke på att den bekantat sig med ek i några år, lite bittrare choklad (den goda varianten) känner man också och tankarna går till Italien där en espresso möter grappa som sig bör när man är där.

Pappy Van Winkle Family Reserve 20 yrs

FOTBOLL! Tänk er nyklippt gräs möter örter från skogen. En annorlunda fatkaraktär som påminner om insutten bastu och vem vill inte lira boll och avsluta i en bastu?

Pappy Van Winkle Family Reserve 23 yrs

Kungen av bourbons har allt man söker i en bourbon, honung, nötter, aprikos, karamell, apelsinblommor. Den här listan skulle kunna fortsätta länge men vem orkar läsa det? Helt genialt!

 

Visningen är 29 Mars och auktionen drar igång 9 till 11 april.

LÄS MER HÄR: https://www.bukowskis.com/sv/systembolaget

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar