Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

PANIK PÅ NYÅR?

emilareng  |  Publicerad 2017-12-31 12:00  |  Lästid: < 1 minut

Nu är det nyårsafton. En av få högtider som är väldigt svårt att komma undan och även en fest man inte vill missa. Maten är oftast planerad lång tid i förväg och här är den svenska befolkningen väldigt duktiga på att ta ut svängarna. En del kör hela jävla nobelmiddagen anno 2008 men många äter det där man verkligen suktat efter under hela året och kanske bara har råd med en gång per år. Oavsett så firas nyårsafton på ett eller annat sätt.

Många har dock inte planerat drinkarna lika väl så här kommer 2 stycken cocktails om ni rent ut sagt har PANIK över vad ni ska dricka i afton.

FRENCH 75

3 cl Gin, 1.5 cl citronjuice, 1.5 cl sockerlag*. Skaka alla dessa ingredienser i en shaker eller liknande med is. Sila sedan upp till ett champagneglas. Toppa upp med bubblor. Passar perfekt som fördrink till gästerna eller som en servering till löjromstoasten. *Smält ner lika delar vatten och socker. Har du inget socker hemma så kanske du har lite honung? Använd 70% honung och 30% varmt vatten så honungen löses upp och använd det istället. Denna drink passar även utmärkt att göra alkoholfri.

VARM TONIC MED SPRIT (gärna gin eller tequila)

4 cl Gin eller Tequila, 8 cl varm tonic, toppa med grädde. Koka upp tonic så bubblorna försvinner och häll det över den sprit du föredrar. Toppa med grädde och helt plötsligt så har du en varm drink som varenda en kommer att älska när ni står där ute i minus 20 grader (Norrland oftast).

Med dessa två drinkar vill jag önska alla ett riktigt gott nytt år. 2018 blir minst sagt intressant.

Ses på andra sidan!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-31 12:03