Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Nu mår man

emilareng  |  Publicerad 2018-05-10 20:51  |  Lästid: 2 minuter

När man tror man åker på charter men inser att det enbart sitter i huvudet och medpassagerarnas humör. Nu har jag precis landat i Alicante och det är verkligen ingen jävla charter men känslan på planet ner gjorde att hela mitt mantra förändrades, från att ha på sig en trenchcoat (INGEN HAR EN TRENCH I ALICANTE) så gick det jävligt fort neråt för mig eftersom Arne bredvid mig på planet ner rockade någon slags emo-variant på Christer Petterssons look 1988, jag verkligen andades in hans Chivas Regal-ångor och när vi landade i Spanien så var jag som förbytt. Nu går jag runt i rosa shorts som egentligen är min flickväns och en tröja jag fått där det står Makers Mark. Nu ska jag göra min ”mark” i Alicante, jag ska gå och köpa en flaska Chivas, sätta mig på stranden utan solskydd och bränna sönder mig själv fullständigt. Jag skriver här på Café för att jag har en viss kunskap inom området sprit men ibland så kan jag inte bara låta som en pretentiös skithög som tar mig själv på för stort allvar, ibland så måste man hitta sin inre Christer och bara visa upp sin yttersta Svenskhet och är inte Christer P tillsammans med dalahästen och falukorven det mest Svenska vi har så vet jag inte. Om någon som läser detta så är det jag som sitter på stranden, just precis, det är jag till höger. Falukorvsröd och med en flaska Chivas i ena handen och i den andra ett stort jävla fuck you-finger till mitt inre jag. Nu lever jag drömmen, nu mår man!

Jag är hemma igen, jag drack ingen Chivas, jag drack öl.

Tips att dricka på stranden i Alicante.

ÖL. Gärna lager. Finns ingen IPA i Alicante. Så ni vet.

Det var mer folk när vi var där.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar