Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Nu är det över

emilareng  |  Publicerad 2018-07-06 22:01  |  Lästid: 2 minuter

för Englands del. Jag vet ärligt inte om jag någonsin kommer få uppleva en kvartsfinal med Sverige igen. Detta landslag har gett oss allt, de har kämpat och hållit ihop en grupp individer som kanske inte på papper ska fungera. Jag önskar att precis som landslaget gjort är att Sverige i sin helhet tar sig i kragen och går ihop som en nation. En nation där alla människor oavsett var du kommer ifrån eller vad du tycker om spelar någon roll. En nation där vi är starka gemensamt och inte tar skit från personer som inte respekterar din nationalitet eller din sexuella läggning. Ett Sverige där alla får vara som de vill utan att bli dömd på förhand. Vi är så jävla starka ihop och imorgon ska vi visa vilka som även är bäst på att spela fotboll. Det här är en match vi alla kommer komma ihåg vad vi gjorde, ett riktigt avstamp i den Svenska historien och för mig är det enklast genom att göra en cocktail som passar till denna dag.

Foto: Kristoffer Åkerström

Straffen i Samara (jag gissar hejvilt på att en straff avgör denna match)

50 ml Box Dálvve

20 ml lingonsocker *

5 ml citronjuice

150 ml kolsyrat vatten

Häll ner alla ingredienser i ett glas, tillsätt tre runda isbollar eller den isen du har till hands. Rör om!

Lingonsocker – Koka upp 200 ml vatten och 200 gr strösocker. Tillsätt 100 gr frysta lingon och låt stå på svag värme i 30 minuter. Låt det svalna och sila sedan bort lingon.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar