Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

NEJ TILL SUGRÖR!

emilareng  |  Publicerad 2018-01-06 16:10  |  Lästid: 2 minuter

Nu är det fanimej dags att sluta använda sugrör i plast. Jag ser faktiskt inte användningsområdet för dem längre och skadorna på miljön tack vare dessa bovar är betydligt värre än att någon ska kunna suga i sig en drink fort som satan istället för att helt enkelt bara sippa.

Restauranger, barer och nattklubbar använder fruktansvärda mängder med sugrör och med tanke på hur vår miljö tar skada så känns det som att det är dags att bara sluta använda sugrör fullständigt. Jag förstår självklart att det finns människor runt om i världen som faktiskt behöver sugrör för att få i sig en vätska men får oss som inte behöver sugrör som ett hjälpmedel så tycker jag faktiskt vi kan skita i det fullständigt.

Nu kommer säkert varenda Svenne-Banarne som sugit i sig drinkar sen 80-talet att bli väldigt sur för att ”man får väl göra som man själv vill” och självklart får ni sitta där med ett sugrör som ett femårigt barn men för oss som insett att det är 2018 och att det går att anpassa munnen efter vilken dryck man har i glaset så kan vi väl snälla bara gå vidare?

Drinkar som redan nu folk kommer börja diskutera har jag vissa tips på:

Cocktails som Mojito och annat folk verkar dunka ner krossad is går alldeles utmärkt att bara sörpla i sig. Kolla hur valar silar upp plankton så förstår ni tanken. Ju mer ni sörplar som en val ju mindre jävla plast slipper hamna i våra hav och förstöra vår gemensamma miljö.

Varma kaffedrinkar som Irish Coffee, Kaffe Karlsson med flera SKA ALDRIG NÅGONSIN HA SUGRÖR I SIG! Det måste ni ju för fan förstå att lägger man ett iskallt lock med grädde på toppen av kaffe så kan man ju dricka igenom grädden. Annars är det ju bara att blanda allt på en gång om ni ska sitta och röra ner grädden på en gång som en jävla marängswiss.

Frozen Strawberry Daiquris och drinkar som gjorts i blender med is så det blir en sörja av alltihopa är såklart tuffare utan sugrör men ska ni ändå beställa en drink för att få en brain freeze så kan ni väl lika gärna använda en sked?

Eller så beställer ni en klassisk Daiquiri istället som en vuxen människa!

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-06 16:12