Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Konsten att vara för packad och beställa på restaurang

ET och restaurangmeny.

Emil Åreng om personer som är så kraftigt berusade att de har svårt att göra sig förstådda vid restaurangbordet.

emilareng  |  Publicerad 2019-01-14 11:19  |  Lästid: 2 minuter

Efter många diskussioner med mig själv och med kollegor runt om i Sverige så har det äntligen blivit dags att avslöja våra djupaste diskussioner och tankar om er gäster, vilka fullständiga jävla … Nej, jag ba’ skoja.

Däremot har jag funderat på hur många av oss som ska gå ut och käka men tar en eller sju öl för mycket så när vi väl kommer fram till restaurangen vi ska käka på så är vi redan för fulla för att ens kunna skilja på toast skagen eller marängsviss. En så kallad utskjutning deluxe som händer mer ofta än sällan för väldigt många av er – ja, det har hänt mig också.

Det som är intressant är att man inte är ett dugg hungrig när man sätter sig ner för att beställa och eftersom man knappt ser överskriften så pekar man likt E.T. riktigt jäkla långsamt på menyn och försöker göra sig förstådd, ingen får ju märka att man är helt borta i skallen och man försöker göra sig förstådd genom att enbart prata i vokaler och peka.

Det som är ännu mer intressant är att när väl maten kommer till bordet så har ingen en aning om vad någon beställt, det blir mer eller mindre någon slags mat-roulette.

– Vem hade beställt fyra toast skagen? frågar servitören.

Då är det alltid någon Arne som säger:

– Inte jag, jag är skaldjursallergiker.

Troligtvis så vet alla redan vid bordet att du är skaldsjursallergiker för skulle du göra en karaktär i ett rollspel så skulle det stå på dina speciella färdigheter: ”Kan skjuta laser med naveln och är skaldjursallergiker”.

Det finns en stolthet i att vara allergisk och skulle kunna vara 10-talets svar på superkraft. Men nog om superkrafter och tillbaka till problemet.

Servicen brukar ju oftast ha koll på vilken idiot det är som beställt fyra skagen till sig själv men ibland händer det att alla vid bordet är fullständigt dumma inuti huvudet och någon annan från servicen måste gå ut med maten till bordet.

Mitt enda tips är följande: är det tio personer som sitter kring bordet och alla är kraftigt berusade. Ställ ner all jävla mat på bordet, fråga ingenting för ingen kommer ändå förstå vad du säger och är det någon allergi-Arne så lär den bli varse när gomseglet svällt upp till en badboll.

Jag gissar på att 75 % av alla mina blogginlägg 2019 kommer vara av det här slaget så du kan redan nu börja zona ut och försöka hitta någon intressant vin-blogg som ska ge er en guide i druvornas fruktansvärt roliga vardag.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-01-14 13:04