Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Manifest för bättre kaffe av Joanna Alm

emilareng  |  Publicerad 2019-06-26 16:43  |  Lästid: < 1 minut

Jag har blivit upplärd av Costas och Linda i Umeå hur riktigt kaffe ska smaka så därför spottar man ibland ut sitt kaffe för att det är något ohyggligt jävla äckligt. Joanna Alm som skrivit boken ”Manifest för bättre kaffe” förklarar här på ett pedagogiskt sätt hur man bör jobba med riktigt bra kaffe. Många Svenskar är uppvuxen på massproducerat kaffe som döljer sina defekter med att rosta skiten ur bönorna, detta gör att många människor far illa och framförallt så tjänar enbart det stora företagen grova pengar på att egentligen lura båda producenter och konsumenter.

Med tanke på hur mycket pengar vi spenderar på all möjlig skit så borde det väl ändå vara rimligt att kunna lägga lite extra pengar på att få en bra kopp kaffe hemma i och med att vi dricker helt groteska mängder som gör att vi skakar fram genom alla de 4 årstiderna, så gör det med lite finess.

Spendera 200:- och köp Joannas manifest så du lär dig lite om livets dryck.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar