Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Lab Distillery by Mackmyra

emilareng  |  Publicerad 2018-11-13 20:48  |  Lästid: < 1 minut

Nu lanserar det svenska dryckeshuset Mackmyra en ny, ekologisk gin. Lab Distillery Organic Gin är ett svar på den stora, globala efterfrågan på småskalig, hantverksmässigt tillverkad gin. Drycken är skapad och tillverkad i Lab Distillery by Mackmyra utanför Gävle och tappas på flaskor i design av Acne.

 

Flaskan är fruktansvärt snygg och kommer stå sig bra på barhyllorna hemma och verkligen sticka ut. Men smakar den lika jävla bra som den ser ut eller är det bara ännu en ”craft-gin” som inte levererar ett dugg.

Men den här ginen är fruktansvärt välbalanserad och man jobbar väldigt snyggt med enbär, fläder och citron som en tung grund men det finns också en asiatisk ton i det här och det passar sjukt bra, eftersmaken av mango håller sig kvar och gör att det här blir en väldigt floral gin som passar minst lika bra som snaps som till en riktigt förfriskande GT eller syrligare cocktail, något som för mig är riktigt uppenbart är att denna gin kommer vara riktigt episk när sommaren slår till.

Går att beställa här

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar