Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Jerry och Ouzo

emilareng  |  Publicerad 2018-03-27 14:07  |  Lästid: 3 minuter

Det finns väldigt många låtar som man associerar till olika händelser som har genom livets gång. Sprit och musik är en stor del av mitt liv och vissa låtar har etsat sig fast på de mest bisarra sätt. Anledningen till att jag började fundera på detta är för att igår dog Jerry Williams, Sveriges enda Rock’n’Roll artist genom alla tider, visserligen har Brolle och några till försökt tappert att ta sig dit men Jerry är fan ett unikum och någon som tog det till en annan nivå som inte funnits i Sverige.

Låten ”It started with a love affair” är förutom en av de låtar som jag lyssnat på mest av Jerry så är det även en av de första låtarna som jag associerar med sprit. Låten och spriten som jag drack har ingenting med varann att göra förutom att den spelades på Mittradion 98,7 MHz någon gång i början på 2000-talet när jag skulle sno Ouzo från Mamma och Pappas källarförråd. Jag hörde låten när jag hällde över mer eller mindre hela flaskan till en PET-flaska.

Jag var ju tidigt ute med att inse att jag är ett jävla geni, mycket tack vare att jag fyllde upp resterande innehåll i Ouzo-flaskan med vatten. För er som är lite bevandrad inom alkoholens värld så är det ganska enkelt. Blandar man vatten och Ouzo så kommer de se ut som mjölk och inte alls ha samma spegeblanka honungs-viskositet (det smakar enbart anis) som innan, men eftersom jag är så jävla smart så lät jag det vara för jag tänkte att min Mamma och Pappa var dumma i huvudet och inte skulle märka någonting överhuvudtaget.

Såklart så gick denna plan inte alls i lås utan min Mamma hade grekisk afton bara 2 dagar senare, vilket aldrig någonsin hade hänt. Vem fan har en grekisk afton med väninnorna i Bräcke mitt i vintern? Som ni förstår så var jag helt rökt och min egna kärleksaffär med Ouzo var över innan den ens börjat.

Ikväll ska jag ta ett glas Ouzo med vatten och lyssna på ”It started with a love affair”.

Skål för dig Jerry och skål för dig Mamma som gjorde denna text möjlig.

Jag tycker ni ska göra exakt likadant och lyssna på texten. Den handlar enbart om Ouzo!

In July of ’62
The moment we met
My summer with you
I’ll never forget

I was looking to find
Someone carin’ like you
When I think of the time
Feelin’ lonely and blue didn’t know what to do

Ah Oh Oh

It started with a love affair
You showed me how to really care
With you I travel everywhere
If you feel the same only call my name
I’ll be there

They play it now again
Our favorite song
It’s still the same the refrain
Despite the years have gone

I was lucky to find
Someone carein’ like you
When I think of the time
Feelin’ lonely and blue didn’t know what to do

It started with a love affair
You showed me how to really care
With you I travel everywhere
If you feel the same only call my name
I’ll be there

I was lucky to find
Someone careing like you
When I think of the time
Feelin’ lonely and blue didn’t know what to do

It started with a love affair
You showed me how to really care
With you I travel everywhere
If you feel the same only call my name
I’ll be there

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar