Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Jakten på den perfekta fyllan

emilareng  |  Publicerad 2018-03-19 12:20  |  Lästid: 2 minuter

 

Det här med att försöka hitta den perfekta fyllan verkar vara lika svår att hitta som bevis för att gud skapade jorden på något magiskt sätt. Ni vet den här känslan när man fått i sig 2-3 öl, 1 drink och kanske ett litet järn, den känslan när kroppen bara skriker ”DU ÄR ETT JÄVLA GENI, VAD BRA JAG MÅR”. Den känslan man får där och då blir ju någon slags alkoholstinn eufori som inte går att förklara. Den känslan vill ju alla behålla hela kvällen, när hela världen ler mot dig och du ler tillbaka precis som guden Bacchus (enda guden jag tror på) gjorde.

Men precis som det här jävla livet så övergår den där perfekta känslan väldigt fort till något annat, talet börjar ge vika, volymen stiger och helt plötsligt så pratar man i ARIAL 72. Leendet har övergått till en mer psykotisk blick som inte en enda människa på hela jorden ler mot. Hela din kropp skriker nu ”VAD FAN HAR DU GJORT?”. Och där står man helt ensam i sin egna kropp utan något som helst mål kvar, nu gäller det bara att överleva och eftersom din hjärna och övriga muskler i kroppen verkar vara någon annanstans så gäller det att försöka hitta tillbaka till den där känslan av perfektionism du hade för bara någon timme sen och hur gör man det lättast?

Jo, eftersom man är helt dumihuvet så dricker man ännu lite till för att bli sådär skönt social. Effekten blir däremot någon blandning av unabombaren och ett spädbarn. Man primalskriker och drar sig undan. Man stänger in sig på toa och tror att enda lösningen är att kaskadspy ner hela toaletten likt någon alkholiserad drake från Tolkiens värld. När detta debakel är över reser man sig upp, tittar sig i spegeln, tar lite vatten i munnen (som att det skulle dölja hela ditt maginnehåll i käften), slår sig på kinderna och tar ett djupt andetag.

Väl ute bland de övriga människorna så inser man att hoppet är ute. Du är helt fucked. Nu gäller det att ta sig härifrån, hitta en taxi fort som fan och försöka ta sig obemärkt förbi vänner. Det är då du inser misstaget. Du är på hemmafest i ditt eget hem och skadan är redan skedd, du är utvald till den sämsta värden det här året och ingen kommer någonsin komma tillbaka. Du är ett skämt. Hur kunde du tro att just DU kunde hitta den perfekta fyllan? Vem tror du att är? Alkoholens Indiana Jones eller?

Du vaknar upp. Ensam såklart och för första gången i ditt liv så inser du;

Det är inte värt att försöka leta upp den perfekta fyllan för den finns inte.

Du slutar leta och börjar fokusera på andra äventyr istället.

Bacchus – Den enda människa som hittade den perfekta fyllan.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar