Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

IPA PÅ SVENSKA

emilareng  |  Publicerad 2019-09-04 10:35  |  Lästid: 2 minuter

För er som verkligen hatar smaken av ananas och humle, för er som enbart vill dricka ljus lager på fat utan någon som helst karaktär och för dig som gärna betalar 10,90 kronor för en KUNG så måste du verkligen fortsätta läsa det här för nu kommer ni få åka era tråkiga jävlar.

THIS IS HOW

HOW TO HIGHLIGHT IPA

Från Piteå i  Norrbotten kommer en av de roligaste bryggerierna vi har i Sverige. Här jobbar man med att få fram riktigt jävla vass öl utan massa krusiduller och jämfört med andra bryggerier från Norrland så jobbar man inte nödvändigtvis med hjortron och norrsken på burk utan fokuserar mer på vad som händer i vår samtid. How to highlight IPA är ett lysande exempel på just det, en IPA som verkligen är balanserad och något för folk som inte förstår sig på denna genre överhuvudtaget, en inkörsport för den ovane och till ett tyngre IPA-missbruk.

BRYGGVERKET (UMEÅ) & TEMPEL BRYGGHUS (UPPSALA)

LENGRÄDDAD IPA

En kollaboration mellan två av Sveriges mest stabila bryggerier. En IPA som är precis som den låter, lengräddad! Den är fruktansvärd lättdrucken och känns ibland som en jävla smoothie från Joe & The Douche, skillnaden mellan smoothies med mango i och en denna öl är ju att det här är gott på riktigt och något man kan dricka mer än en av för det kan vara ett problem med dessa humlebomber, att man bara pallar en, men den här är för len att bara dricka en av.

STOCKHOLM BREWING

INDIA PALE ALE

En öl jag druckit mer än en gång o.ch något jag alltid blir överlycklig för, lite som när jag ser Haribo Syrlinger i butik (finns knappt kvar) En riktig benchmark hur en IPA ska vara, balansen mellan humlen, apelsintonerna och en viss mån kakaotoner är helt outstanding. Finns även på fat runt om i Stockholm, då är den ännu mer självklar!

BEERBIBLIOTEK

POP CORN HOP PORN

Beerbibliotek från Göteborg har varit en av Sveriges lysande stjärnor på humlen i flera år nu. Kommer alltid med nya innovationer som inte är gjort bara för att man ska göra annorlunda skit. Denna öl är ingen ny innovation men det är tamejfan en IPA värd namnet. Det är porr på burk, tolka det hur ni vill.                            

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-09-04 13:41