Skip to content

IPA PÅ SVENSKA

För er som verkligen hatar smaken av ananas och humle, för er som enbart vill dricka ljus lager på fat utan någon som helst karaktär och för dig som gärna betalar 10,90 kronor för en KUNG så måste du verkligen fortsätta läsa det här för nu kommer ni få åka era tråkiga jävlar. THIS IS … Continued

För er som verkligen hatar smaken av ananas och humle, för er som enbart vill dricka ljus lager på fat utan någon som helst karaktär och för dig som gärna betalar 10,90 kronor för en KUNG så måste du verkligen fortsätta läsa det här för nu kommer ni få åka era tråkiga jävlar.

THIS IS HOW

HOW TO HIGHLIGHT IPA

Från Piteå i  Norrbotten kommer en av de roligaste bryggerierna vi har i Sverige. Här jobbar man med att få fram riktigt jävla vass öl utan massa krusiduller och jämfört med andra bryggerier från Norrland så jobbar man inte nödvändigtvis med hjortron och norrsken på burk utan fokuserar mer på vad som händer i vår samtid. How to highlight IPA är ett lysande exempel på just det, en IPA som verkligen är balanserad och något för folk som inte förstår sig på denna genre överhuvudtaget, en inkörsport för den ovane och till ett tyngre IPA-missbruk.

BRYGGVERKET (UMEÅ) & TEMPEL BRYGGHUS (UPPSALA)

LENGRÄDDAD IPA

En kollaboration mellan två av Sveriges mest stabila bryggerier. En IPA som är precis som den låter, lengräddad! Den är fruktansvärd lättdrucken och känns ibland som en jävla smoothie från Joe & The Douche, skillnaden mellan smoothies med mango i och en denna öl är ju att det här är gott på riktigt och något man kan dricka mer än en av för det kan vara ett problem med dessa humlebomber, att man bara pallar en, men den här är för len att bara dricka en av.

STOCKHOLM BREWING

INDIA PALE ALE

En öl jag druckit mer än en gång o.ch något jag alltid blir överlycklig för, lite som när jag ser Haribo Syrlinger i butik (finns knappt kvar) En riktig benchmark hur en IPA ska vara, balansen mellan humlen, apelsintonerna och en viss mån kakaotoner är helt outstanding. Finns även på fat runt om i Stockholm, då är den ännu mer självklar!

BEERBIBLIOTEK

POP CORN HOP PORN

Beerbibliotek från Göteborg har varit en av Sveriges lysande
stjärnor på humlen i flera år nu. Kommer alltid med nya innovationer som inte
är gjort bara för att man ska göra annorlunda skit. Denna öl är ingen ny
innovation men det är tamejfan en IPA värd namnet. Det är porr på burk, tolka
det hur ni vill.                            

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.