Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Hur fan laddar man upp?

emilareng  |  Publicerad 2017-11-03 15:57  |  Lästid: 2 minuter

Fredag, dagen då allting börjar för en bartender. Våran måndag, en dag som sätter agendan för en hel helg. Uppladdningen är A och O. Alla laddar upp olika, det finns inget direkt sätt att göra det här rätt på. Känslan ska vara utvilad, peppad, överladdad och framförallt på med leendet, nu jävlar är det dags för service.

Service är det absolut viktigaste i vårt yrke, har du inte det naturligt i blodet så ska du inte jobba i restaurangbranschen. Hatar du människor och känner att du vill slå ihjäl varenda gäst som kommer in i baren, då ska du jobba med ett yrke där du slipper andra människor, här kommer top 3 om du går i mördar-tankar.

Top 3 yrken utan större social kontakt.
1. Lastbilschaufför
2. Nattvakt på mindre företag
3. Egen företagare inom glasblåsarbranschen (?)

Detta behövs för en lyckad service, bra med vila (händer nästan aldrig), en espresso från Costas här i Umeå, en bra lunch och framförallt jävligt glada kollegor när man kommer in på jobbet. Ett leende från andra människor betyder mycket, särskilt dom du jobbar med, är personerna du ska jobba med sjukt less innan vi ens har dragit igång så blir det ett tungt lass hela kvällen, däremot om du har det där leendet från både kollegor och gäster så oavsett vilket trubbel du hamnar i så kommer det lösa sig, att en maträtt blivit kall, avslagen öl, spillt kaffe över 19 personer eller lyckats med något helt vansinnigt dåligt så kommer det faktiskt inte spela någon roll om du har en naturlig service och ett leende med dig.

Du som gäst lär märka om vi har en bra dag eller inte, har vi en dålig dag får vi fan skärpa oss och göra ditt besök magiskt ändå. Lyckas vi inte med det så finns det ju som sagt andra jobb. Vem fan diggar inte en lastbilschaufför som kan göra helt perfekta Daiquiris på sommaren?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-04 07:59