Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Hockey och alkohol

emilareng  |  Publicerad 2018-11-17 13:34  |  Lästid: 5 minuter

Mitt intresse för NHL och sprit har gått hand i hand i snart 15 år. I många stunder har de även lyckats kombineras då jag har haft vänner för att diskutera hockey, ätit gott, spelat NHL och sedan övergått till en grov fylla där vi knappt visste vad fan icing var på slutet för att sedan vakna upp och sett resultaten på matcherna vi spelat och ingen av oss vet vem som är vem. Det är för övrigt ett jävla roligt tips, sup ner er fullständigt innan ska gå på bio, njut av bion till fullo med lite mer känslor i blodet, vakna sedan upp dagen efter, allt är borta och du kan hyra filmen i eget majestät någon månad senare och uppleva den igen med mindre känslor i blodet men sinnet kvar….om nu någon hyr filmer 2018.

Nog om allt skitsnack, jag tänkte ge mig på att ge er ett skandinaviskt hockeylag där jag kombinerar hockeyspelare med en alkoholhaltig dryck, detta är ju ingen större svårighet och något Per Bjurman kan göra i sömnen men kruxet blir att numret spelaren har måste återfinnas i alkoholstyrkan på drycken de representerar. Gud vad roligt tänker ni nu, högst oklart. Glad läsning!

MÅLVAKT

Pekka Rinne #35 – Nashville Predators 

Pikke Rinne älskar givetvis Minttu.

Finlands stolthet och har varit en av NHL:s bästa målvakter i nästan 10 år, vann priset som bästa målvakt förra året och det känns som han kan ta Nashville riktigt långt i slutspelet även i år. Pekka ser ut att vara en riktigt trevlig prick, eller han har den där auran att han skulle kunna leda en egen talkshow i Österrike där avdankade spelare pratar ut om sina karriärer. ”Late Puck with Pekka” har ett bra schvung liksom. Spriten känns nästan för självklar men eftersom jag letar efter 35% så blir Minttu överjävligt perfekt. När hans egna karriär är över ser jag också att Minttu – Pekka Edition släpps i en begränsad upplaga på 35 000 flaskor med någon härlig reklam med en grov amerikansk röst som skriker:

”IF YOU WANT TO BE A PREDATOR LIKE PEKKA, DRINK FUCKING MINTTU”

BACKAR

Erik Karlsson #65 – San Jose Sharks

Erik Karlsson gillar hipsteröl.

Sveriges stolthet på backsidan som visat ungdomar världen runt hur en modern offensiv back ska spela, ibland har skitit fullständigt i försvaret och varit en fjärde forward framåt, vi tänkte likadant i Bräcke Polar Bears fast med fem forwards. Har inte riktigt kommit igång i San Jose än men det tar ett tag att komma in i ett nytt spelsystem där det redan finns en tydlig plan och jävligt bra medspelare, något han saknade i Ottawa där han fick leda hela laget på egen hand. EK65 kommer leverera som aldrig förr och han ser ut som alla ”surferdudes” magiska dröm, mer perfekta vågor i håret än så får man fan leta efter och Erik andas super hipster IPA från den moderna IPA:ns hemvist. Kalifornien! Amundsen Apocalyptic Thunder Juice NEIPA 6,5% känns som något EK kan dricka till frukost varje dag, det skulle jag göra om jag var han i alla fall.

Victor Hedman #77 – Tampa Bay Lightning

En Lagunitas för Victor Hedman.

Dem här två tillsammans är det absolut drömmigaste backparet i hela NHL. Victor är en bjässe på alla möjliga sätt, lika jävla stabil bakåt som framåt och en back som trots sin storlek är fruktansvärt rörlig med en teknik som kan få vilken innebandyspelare med pannband grön av avund (framförallt för att han tjänar pengar på sin sport) Victor har kanske 10 år kvar av sin karriär och kommer vara en legend av rang när han lägger av. Ett bryggeri som redan är legendarer är Lagunitas och deras Holiday Ale på 7,7% är något jag verkligen unnar en framtida legend när han går runt i en alldeles för tajt piké och lirar golf med andra avdankade genier på Veckefjärdens GK. FORE FÖR FAN!

FORWARDS

Elias Pettersson #40 – Vancouver Canucks

Att man någonsin skulle skriva ”Frälsaren från Ånge” var det nog ingen i hela Sverige som trodde på, framförallt inte en idiot från Bräcke som lärt sig att hata Ånge från barnsben och har fortfarande svårt att förstå hur något så magiskt kan komma därifrån. Men nu gör Elias det och de finns inget jag kan göra. Jag kan bara applådera denna nyss fyllda 20-åring precis som hela hockeyvärlden gör. Får han vara skadefri genom karriären så kommer han vara i samma liga som Foppa, Sudden, Lidas och Salming. Det bästa dock med Elias när man skriver något sånt här är att han valde nummer 40, vem fan väljer ett sånt skitnummer om man INTE vill vara med i något sånt här? Elias, du är Absolut Vodka. Du är det svenskaste vi har och den bästa exportvaran på jävligt länge sen Absolut Peppar (?)

Gabriel Landeskog #92 – Colorado Avalanche

Av våra aktiva spelare är detta våran största ledargestalt, har varit kapten i mer eller mindre alla lag han spelat i och är den näst yngsta kaptenen genom tiderna i NHL efter Connor McDavid. Är en fysisk spelare som smäller på folk till höger och vänster men producerar ändå varje år och leder laget med järnhand. Detta år har han hamnat i den absolut farligaste kedjan i hela NHL med spelgeniet Rantanen och speedkulan Mackinnon, Gabriel är kuggen som får dessa två att fungera och gör det till en livsfarlig Linie. Nu kanske ni undrar varför jag skrev Linie, halverar man 92 så får man 41.5 och det är exakt den alkoholhalten Linie Akvavit ligger på. Så får man inte göra tänker ni, men det skiter väl jag i. Gabriel och Linie går hand i hand och båda styr skeppet framåt….

Patrik Laine #29 – Winnipeg Jets

Han skjuter som en jävla häst, han är stor som en häst och hela hans aura andas häst. Fullständigt livsfarlig om han blir uppretad och det finns ingen som på riktigt kan utmana honom om det hårdaste handledsskottet i NHL just nu. Laine’s karriär kommer bli något i hästväg och kommer alltid vara ett rent helvete när Sverige möter Finland för många år framöver. På något sätt känns hans väldigt ofinsk men jag har fått chansen att prata med honom några gånger och han är väldigt finsk och det bästa av allt. Han hatar verkligen Sverige. Så till honom får han något magiskt på 29% från Järvsö. Ruderts Punsch från Tevsjö Destilleri är något han verkligen skulle hata, eller älska, det är sjukt gott.

Har ni några invändningar på denna femma så skriv gärna på instagram där vi diskuterar vidare.

Ser fram emot ert hat.

Foto: IBL.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-11-18 21:46