Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Hemmabaren DEL 2.

emilareng  |  Publicerad 2017-12-01 22:02  |  Lästid: 2 minuter

Efter två riktigt härliga gästspel i Göteborg med mycket folk är man tillbaka till moderskeppet i Umeå. Det är magiskt att kunna resa landet runt för att se skillnader på hur människor är och såklart de alltid superaktuella jävla vädret. Umeå och Göteborg skiljer sig på många sätt men människorna är lika öppna i båda städerna och gör de båda till två väldigt härliga städer att vistas i.

Men nog om om det, nu ska vi snacka sockerlag och juice.

Vi börjar med juicen för det är det absolut enklaste. ANVÄND INGET ANNAT ÄN FÄRSKA FRUKTER OCH GRÖNSAKER! Köp inget jävla dravvel om det finns citroner/lime/apelsiner m,m bara två meter ifrån dig. Köp en billig citronpress eller liknande och sen sila bara bort fruktköttet så du slipper det i drinken, om du diggar fruktkött så ska du såklart inte lyssna på detta råd. Jag är bara vegetarian på just den kött-fronten.

Nu till sockerlaget. Väldigt många människor verkar tycka det är fruktansvärt jobbigt att göra sockerlag.

Nu tar vi det här step by step;

Tillsätt 0.5 L vatten till en kastrull.

Glöm inte att slå på plattan. Och då menar jag inte att du ska slå på plattan med handen, det är inte bra alls, varken för handen eller plattan.

Ta fram strösocker och häll ner 0.5 kg strösocker rakt in i kastrullen och låt det smälta i vattnet.

DÅ ÄR DET KLART. Det var väl inte så svårt? Sila upp på flaska och det här klarar att stå i kylen minst 3 månader.

Nästa vecka går vi igenom hur vi smaksätter olika sockerlag.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-01 22:03