Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Gäster med gester

emilareng  |  Publicerad 2018-04-18 12:45  |  Lästid: 2 minuter

Det roligaste att jobba i en bar är ju att träffa människor, det vet alla inom den här branschen. Det finns gäster som vet exakt hur man ska uppträda och sen finns det gäster som försöker göra allt för att få uppmärksamhet och det känns ibland som att det är första gången dem är i en bar.

Här kommer top 3 på de mest vansinniga gesterna man kan se i en bar. Kanske.

Jumping Up And Down New York Knicks GIF by NBA - Find & Share on GIPHY

1. Personen som hoppar, beställer med händerna och sen vänder bort blicken. Det här är lite svårt som bartender att förstå eftersom vi oftast är bra människokännare men de flesta som jobbar i branschen är faktiskt ganska mediokra på att läsa tankar. Ska jag vara helt ärlig så känner jag ingen i branschen som kan läsa tankar. Vi i branschen älskar spontandans för det gör att hela stället brukar följa med och att stämningen höjs, men när du beställer så testa att stå still och prata tydligt.

Excited Sports Bar GIF by Originals - Find & Share on GIPHY

2. Jag har jobbat en hel del sportbarer och där får man egentligen vara hur jävla inne i matchen som helst och jag var en av de som älskade när folk skrek och hejade, det är ju hela grejen med sportbarer. Problemet med smarta telefoner är att folk blir lite dum i huvudet också eftersom nu kan vilken bar som helst bli en sportbar. Det värsta som kan hända är att sportbaren är full och cocktailbaren bredvid inte har en tv-skärm, då kan 14 fotbollsfans förändra stämningen via sin smarta telefon med ett knapptryck och plötsligt så är du på O’Learys i Överkalix. Inget ont om varken O’Learys eller Överkalix men kombination med cocktailbar deluxe är fan inte 10 poäng.

Sad Will Ferrell GIF - Find & Share on GIPHY

3. Skak-grinet är aldrig något man vill uppleva i en bar, alla får vara ledsen men det blir alltid en sjukt konstig stämning när någon börjar grina och samtidigt hälla i sig ett glas vin. Vet inte om det finns ett uttryck som går ”grina först, drick sen” isåfall så gör det nu. Denna konstform tog riktig fart under depressionstiden och har sedan dess blivit mer och mer extrem.

The Movie Glass GIF - Find & Share on GIPHY

En liten reminder också, kasta inte glas på dem som jobbar i baren. Det kommer ni få fan för!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar