Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Fusionernas tid

emilareng  |  Publicerad 2018-08-03 20:10  |  Lästid: 2 minuter

Alltså fusionernas tid verkar inte vara över och med all rätt. Fusioner är alltså när man kombinerar olika världsdelars kök och det har ju blivit inflation i framförallt Norge men Sverige kommer som alltid ikapp och förbi vårt mediokra grannland. Fusioner är till exempel sushi med rostbiff, caesarsallad med nudlar och ärtsoppa med friterad kyckling, den sista är inte en sån jävla dålig idé faktiskt. Nu när man varit helt utslagen på grund av att man har konstant feber för att USA drog igång det väldigt moderna kolkraftverken igen så får man ju nya idéer på fusioner som kombinerar helt andra saker av helt outgrundliga anledningar. Här är de fyra bästa fusionerna som inte riktigt slagit igenom och var det helst ska ligga rent geografiskt.

SHORTS AND SHOTS – Södermalm

Här får man enbart bära shorts, gärna korta som satan tillsammans med lika korta och snabba shots. Blir en fantastiskt succé på grund av att ”krögare utan gränser” som sedan tidigare driver Tjoget och Paradisio valt att jobba hårt med en världsturné tillsammans med Tour de France under namnet ”Shortshortshots” med alla cyklister och legendariska Vanessa Paradis som headline.

RAIN, DEAR! – Gotland

Eftersom den Svenska sommaren blivit tropisk så kommer gänget bakom Supper på en genial idé för att på något sätt visa hur de Sverige såg ut 2009. Gästerna leds in i restaurangen där de är konstant jävla regn, det blåser friskt från alla möjliga håll. Maten, drycken och alla andra gäster är lika urvattnade som vi var på den tiden då det faktiskt regnade i Sverige. Paradrätten är en soppa på ren med tillhörande ljummen öl.

SUNK ROYALE – Malmö

Jocke och Kalle som startade Skandinaviens kanske mest intressanta restaurang Punk Royale ger ett ännu större fuck you-finger till krögare som har gett upp och inte bryr sig om att ge sina gäster en rejäl upplevelse. Sunk Royale låter dig laga maten själv vid bordet med enbart helt värdelösa ingredienser på ett stormkök, sen kommer andra gäster för att smaka av och får även ge betyg via nya super-premium appen som White Guide lanserar för enbart 695:-, ingen service ingår utan allting får du göra själv och du får statuspoäng a la Lunarstorm i minusformat.

O’Learys ultimate activity restaurant – Fort Boyard, Frankrike.

Nu när hela Sverige verkar vilja aktivera sig för att man ska äta en bit mat med familjen så tar O’Learys äntligen steget att köpa upp ”Fångarna på fortet”-fortet i Frankrike. I en cell står Gunde Svan och skriker på dig samtidigt som du äter Buffalo Wings och löper på ett löpband. En annan cell så får du brottas med tigrar och försöka sänka en 60 cl Falcon och som avslutning får du försöka hämta ut pengar ur en stor jävla bur för att kunna betala middagen, om du inte klarar det får du simma tillbaka med dina proppmätta ungar till Frankrikes kust. En simtur på sju mil och det ultimata testet. Lycka till!

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-08-03 20:13