Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

FULL DISCLOSURE: Nu får ni veta mer om Cadierbarens nya satsning

emilareng  |  Publicerad 2018-11-29 19:15  |  Lästid: 2 minuter

Mitt riktiga jobb förutom att skriva om alkohol i Café och testa barer med Jocke Almén så jobbar jag som kreativ ledare i Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm. De senaste månaderna har vi haft en drinkmeny för att testa hur våra cocktails skulle tas emot av våra gäster men egentligen så har det bara varit en fasad. Nu har vi dragit ner fasaden och blottat det vi jobbat med senaste månaderna.

Sveriges vackraste meny?

Bakom denna meny har vi valt att kombinera kreativitet, historia och episka smaker. Vi vill berätta om Régis Cadier, mannen som en gång startade Grand Hotel och som lade grunden för hur vi fortfarande arbetar hos oss till en viss mån. Vi ville göra en meny som våra gäster kommer ha kul med och som vi kan vara stolta över i många år framöver och ha minst lika kul med. Det ska vara roligt att dricka cocktails!

Cadier’s MixMax  Foto: Christian Grevius

Menyn är uppbyggd som det gamla klassiska spelet MixMax där man ska para ihop olika karaktärer. Vår version av MixMax bygger på Régis Cadier’s liv, hans resor, hans egenheter, hans företagsamhet men också visa på klassiska Svenska traditioner och hur annorlunda även vi kan vara ibland.

Huvudbonaden – Spriten i fokus så det verkligen känns i huvudet.

Ansiktet – Mer syra och fräschör så ansiktet får röra på sig.

Kroppen – Mer smaker, mer djup och mer utmanande smaker.

Benen – För att du ska kunna gå, lägre i alkohol eller alkoholfria.

Antingen så tar man en cocktail eller så kombinerar man ihop en gubbe med sitt sällskap så får man ut 4 små drinkar som en flight. Varje cocktail har sin egna historia som vi kommer berätta för er så ni får en upplevelse ni aldrig fått förut. På riktigt, det här är något helt annorlunda!

Drinken ”Avalanche” Foto: Andy Liffner

Vi börjar med 5 stycken karaktärer och f.o.m slutet på Januari så lanserar vi en karaktär varje månad fram tills vi har berättat om Cadier’s hela liv.

Drinken ”Cadier is here” Foto: Andy Liffner

Cadierbaren ska vara en av världens bästa hotellbarer och vi vet att det här är den enda vägen att gå. Kom förbi och säg hej så lovar jag att vi inte kommer göra er besvikna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-11-29 21:09