Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Falukorv och Rom&Cola

emilareng  |  Publicerad 2017-11-10 10:28  |  Lästid: 2 minuter

De flesta barer du någonsin besöker beställer du en drink från en sjukt lång meny som de flesta knappt orkar läsa och oftast så är det likadana drinkar på varenda jävla meny. Det står fortfarande Dry martini, Mojito och Rom och Cola. Det kanske inte kommer vara den absolut bästa baren i världen om det är tvungen att skriva ut att det verkligen finns Rom och Cola. Då kan de lika gärna börja skriva ut att ”som du ser här till höger så har vi även stolar du kan sitta på och kollar du ut så har du en utsikt av något slag”.

Jag kanske är riktigt dryg som skriver det här men va fan. Man kan inte behöva skriva ut exakt allt som ska finnas på en meny. Däremot finns det ju många barer som har precis som bra restauranger en satt meny där det faktiskt inte går att beställa en Rom och Cola eller liknande för att det valt att lita på sin egen kunskap och på något sätt gått vidare från groggens förlovade land.

Min uppfattning är enkel. Man går ut på restaurang för att få en matupplevelse och beställer saker som man aldrig skulle kunna klara av att göra hemma. Inte fan tänker jag beställa stuvade makaroner med falukorv på restaurang när jag vet att jag gör det lika bra själv om inte bättre.

Jag tänker likadant när det gäller drinkar. Varför går ni till en bar och beställer en Rom och Cola för som ni troligtvis gör bra mycket godare hemma för ni behöver inte anpassa er till att enbart använda 6cl rom för? Gå till barer för att se vad bartendern klarar av och utmana oss. Vi ska vara redo för det. Om inte, stanna hemma, blanda en alldeles för stabil Rom och Cola till dig själv så ses vi på Restaurang AG för en bit falukorv!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-10 12:55