Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

En vecka i Sthlm

emilareng  |  Publicerad 2018-09-17 11:46  |  Lästid: 2 minuter

Efter en veckas jobb i Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm så är jag nu tillbaka i Umeå för att skriva och för att vara med sonen. Hann besöka lite trevliga ställen förra veckan och tänkte tipsa om vart fan ni ska vända er om ni har en tråkig kväll och inte orkar laga en Bolognese för tredje gången samma vecka.

PORTAL BAR – St Eriksplan

Portal Bar är restaurang Portals livliga brorsa med en fruktansvärt härlig lokal. Klas Lindberg och gänget bakom har haft en jävla fingertoppskänsla med all dryck och maten funkar alldeles utmärkt till. Dela en flaska skumpa och dunka in lite olika rätter så har ni en bra start på kvällen!

DOGFOOD – Kungsholmen

Jon och genierna bakom Flippin’ Burger har kört Dogfood i lite över ett år och nu när man själv bor på Kungsholmen så känns det här som mitt nya stammishak. Härlig atmosfär i lokalen med människor i alla åldrar som alla är den för en och samma sak. Att äta Korv med bröd på crack! Enkelt, gott och jävligt prisvärt.

NYTORGET 6 – Söder

En klassiker på söder som har fått ett nytt barteam med Becric, Tamker och Carl Erlandsson i spetsen som kan lyfta stället ännu mer rent spritmässigt. Beställ in ostron, tacos, råbiff och annat gott, bli lite skönt full och fortsätt sedan på botanisera runt bland söders rikliga utbud.

NABO – Tegnérlunden

Var förbi och fick kolla igenom Nabo’s lokaler. Fruktansvärt imponerad över hur man har tänkt till och utformat allt. Måns Borg som chefar i baren är en av Sveriges säkraste så drinkarna kommer vara on point. Återkommer när man fått testat hela restaurangen men gänget bakom vet vad de håller på med så ”succén runt Tegnér” kommer kanske vara rubriken i höst.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar