Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Det naturliga urvalet del. 2

emilareng  |  Publicerad 2018-08-20 11:29  |  Lästid: 3 minuter

Det är dags för del 2 i den ytterst populära serien om det naturliga urvalet på krogen. Tydligen så har denna följetong blivit framröstad som bäst i test av fyra stureplans-vargar från en bubbelpool i Blåsut.

Artikelserien, för dig som missat det, går ut på att jag listar ett antal typer av gäster som jag stött på under mina snart 13 år i restaurangvärlden. Förvånande nog finns det likheter mellan djur och hur folk rör sig och beter sig över lag.

Här är alltså en lista över de mest vanliga djuren och även de riktigt ovanligt obehagliga jävlarna. Här hittar du del 1!

 

PANDORNA

Detta gäng vill ju helst bara vara hemma och inte göra någonting. Ett glas vin i ensamhet eller somna i soffan funkar minst lika bra istället för att gå ut. Problemet uppstår när flera pandor möts, antingen så landar de alla i en säng och löser världens alla problem eller så fuckar dem ur fullständigt och även fast tröttheten är en viktig del av deras liv lyckas pandorna ta sig ut och antingen dansa sönder en hel jävla nattklubb eller bara allmänt riva stället på grund av att deras DNA består av att ramla ner över saker och välta ut allt. Dricker det mesta och är öppensinnade, generös grupp djur som gärna kör rundor.

GRISAR

Denna grupp är absolut värst rent hygieniskt. Kan antingen vara ensam eller komma i grupp. Ensamma brukar oftast buffla in sig på andras bord och störa den allmänna ordningen. Har oftast en alldeles för tajt Dahlin-skjorta på sig och skriker dem inte så rapar dem högljutt. Grisar kan lätt skrämma iväg andra djur och ibland kan de även lyckas lura andra djur att dem är alfa, så är såklart inte fallet. Grisarna tar enbart plats och borde allt som oftast stanna hemma i stian med de andra svinen.  Dricker allt, slaffsar i sig mat och har konstant något i käften.

PÅFÅGELN

Slänger sig med VIP-uttryck och annat oskönt. Har bränt ett helt lands jävla BNP på en ny garderob. Pratar gärna i telefon när de beställer, oklart med vem. Vill oftast inte diskutera några djupa saker utan håller sig ytlig på grund av bristande intresse i allmän kunskap. Vet inte om lepra är en sjukdom eller ett nytt klädmärke från Virgil Abloh. Har ett instagram-konto med mer robotar från Ryssland än riktiga människor. Kommer rösta i valet men enbart om påfågeln får spons av partiet i form av en Crossfit-resa till Portugal. Dricker dyrt men känner fan inte skillnad på Trocadero eller Jacques Selosse.

HAJARNA

Börshajar eller bara allmänt otäcka. Kan lika gärna styckmörda som att bjuda på ett järn. Fruktansvärt oberäkneliga och har alltid en blick som är under beteckningen ”obehaglig”. Vakter har alltid extra koll på denna grupp. Står gärna i ett hörn med en nedsänkt blick och en öl i handen. Passar inte på land och borde förslagsvis vara i saltvatten för att kunna överleva. Dricker stor stark.

Här hittar du del 1!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-08-20 14:54