Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Det naturliga urvalet del. 1

emilareng  |  Publicerad 2018-08-08 14:18  |  Lästid: 3 minuter

Efter ha spanat på människor i snart 13 år i restaurangvärlden så är det ju väldigt nära djurens värld, inte på det sättet att vi bajsar bredvid varann och sen äter upp det eller för den delen pinkar i ett jävla revir för att skydda flocken. Likheterna finns där på andra sätt, hur folk rör sig och hur man överlag beter sig. Här är alltså en lista över de mest vanliga djuren och även de riktigt ovanligt obehagliga jävlarna.

FÅREN

Dessa får följer enbart vad alla andra gör utan några som helst betänkligheter, har oftast ingen egen agenda utan anpassar sig efter vad den stora gruppen gör. Allt som som oftast har inte den stora gruppen en aning om vad fan de håller på med och behöver en naturlig ledare. Detta sker oftast genom en fårhund som i sin tur har en människa som skriker frenetiskt för att styra den här bångstyriga organismen åt rätt håll. Fåren har mentaliteten att ”gräset är alltid grönare på andra sidan” bara någon säger det till dem. Dricker det alla andra dricker.

 

STRUTSAR

Strutsar är något helt unikt, de sticker alltid ut på ett eller annat sätt. Antingen så gör dem helt unika saker på dansgolvet som man aldrig trodde någon kunde göra på ett dansgolv, eller så spanar dem i andra potentiella livspartners med den mest obehagliga jävla blicken du kan tänka dig, alltså vi snackar kombinationen av kommandoran i Emil i Lönneberga och Sten Frisk när han spränger hela jävla mälardalen i luften. Oftast går strutsen hem ensam eller med en annan struts, det blir alltså nästan aldrig någon jävla korsbefruktning mellan en struts och till exempel en panda, i enstaka fall har detta hänt vilket har resulterat i att ett av djuren har behövts avlivas av veterinär. Dricker allt som oftast drinkar med olika färgteman.

PINGVINERNA

Pingvinerna kommer oftast i grupp, har alltid en ”alfa-super-pingvin” som leder gruppen och allt som oftast bjuder övriga pingviner på alldeles för mycket sprit. I slutet av dagen hamnar pingvinerna på efterfest med varann till väldigt sent för att sedan använda tinder klockan 07.30 på morgonen då andra arter vaknar i ett helt nyktert tillstånd. Kombinationen blir då att pingvinerna går bärsärk på varann på grund av att de lyckats hittat samma morgonpigga gräsand från Flemingsberg. Pingvinerna dricker shots, champagne och aperol spritz, i djävulska mängder.

LEJONEN

De oskiljaktiga lejonparet som egentligen inte behöver gå ut på krogen men som gör det ändå för att visa hur fantastiskt fina de är ihop. Får oftast onda blickar av alla andra arter och blir aldrig någonsin inbjudna till privata zoo:n. Ibland kan man se dessa lejonpar gå ut med andra lejonpar, detta är alltid tidigt på kvällarna för direkt alkoholen går in i kroppen så börjar hanen att titta på andra honor och hans egentliga hona försöker äta upp de andra honorna inklusive hanen själv, det är då lejonkungen-sången går på och varenda djur går hem till sitt, döda eller ej. När alfahanen blir äldre, dumpas han för en yngre hane av exakt samma klass, det är djurlivets svar på gold digger. Dricker vin och experimentell öl.

 

VARGARNA

Betoningen på att ”ta en öl” finns inte för vargarna. Blir helt vansinnig om någon skulle säga att du har druckit lite för mycket. Har konstant fradga i käften för att ha tagit lite för mycket ladd och blicken är lätt urholkad för att det är tredje dygnet vargjäveln håller igång. Blir allt som oftast utslängd för att sedan gå hem och gråt-runka i badkaret till tonerna av ”Ride of the valkyries med Richard Wagner” Dricker vad som helst, OM de får dricka.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar