Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Den Stora Flykten

emilareng  |  Publicerad 2018-03-02 13:54  |  Lästid: 2 minuter

Det finns ju en hel del legender från Bräcke som man växt upp med, vissa har tyvärr gått ur tiden, både i min egen ålder och äldre. En av dem legenderna som är väldigt mycket vid liv och jag fick äran att umgås absolut mest med heter Jocke Lindqvist, jag spenderade många dagar och kvällar nere i källaren nedanför Furuhagen (lokalt turistmål) lyssnandes på Daniel Lemma och spelade fruktansvärt mycket Liero.

Jag hade en viss talang för bollsporter när jag var yngre, Jocke hade ingen större talang för det men däremot var han väldigt musikalisk och jag har fått vara med och sett The Gooks, Corduroy Kings, Popterror och nu hans senaste projekt ”Den Stora Flykten”. Precis som vi har mognat och tagit egna vägar i livet så har även musiken gjort det och nu jävlar är väl ändå Jocke hemma på något sätt.

Den första fyllan i livet tog jag med Jocke, den första lägenheten jag delade med någon var Jocke och det första sommarjobbet gjorde jag tillsammans med Jocke (egentligen var det med Tore Wallin men hans skivor har lyst med sin frånvaro).

Jag ville verkligen göra en drink som på något sätt visar vad vänskap genom livet betyder men det är för komplext och blir på något sätt ett jävla avslut på en vänskap för mig. Jag vill inte ge Jocke och ”Den Stora Flykten” mitt Magnum Opus än, det får vänta bra många år till för detta kommer inte vara de sista vi hör från dem utan detta är bara en början på en lång vänskap och Jocke som jag delat så mycket med i livet och som har gett mig så många minnen vill jag dela en sista fylla med när det väl är dags. Tills dess.

Lyssna nu på ”Vi är int” och tänk på gamla minnen, vänner som har betytt något i livet och som fortfarande gör det. Ta en stabil Whisky till och ha en fantastisk jävla helg!

Tips för att kunna bli lite sentimental och känna ”Vi är int va vi va då”

The Macallan 12 Double Cask

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar