Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Dags att börja tänka på Brunch?

emilareng  |  Publicerad 2018-02-22 12:21  |  Lästid: 2 minuter

Foto: Andreas Nilsson

Bloody Mary är den mest ultimata drinken på en Brunch och även är även ibland ett substitut för hela brunchen. Ibland orkar man kanske inte äta ett dugg och enbart behöver alkoholen och de olika salterna i en Bloody Mary för att antingen komma igång eller att bara skjuta upp bakfyllan någon timme extra. De finns miljoner recept på det här röda vidundret och alla har sina egna preferenser. Styrka, sälta, syra och hetta är helt och hållet upp till var och en vad man gillar så det är bara att börja labba fram sin egna favorit. Här kommer mitt recept med hög sälta och ett jävla härligt djup.

BLOODY MARY

60 ml Vodka eller mer beroende på hur fan du mår. Kör svensk vodka som tex. Purity Vodka, Absolut Elyx eller Virtuos Vodka. Alla dessa har sin egna karaktär och stil för är vi inte less på att höra hur jävla lite vodka smakar?

15 ml Citronjuice

5 ml Worchestersås

4 droppar tabasco

1 matsked japansk soja

1 nypa salt

1 nypa sellerisalt

1 nypa svartpeppar

150 ml Tomatjuice

 

Ta några droppar från drinken och kör ner med ostron och där har du en egen fest i sig.

Utförande: Rör hela drinken på is i ungefär 15 sekunder så du har spätt ut den alldeles lagom utan att göra den blaskig.

Garnering: Lägg gärna på klassiska selleristjälkar, något gott picklat eller de som passar in för att kunna käka till och kunna dippa i drinken. Drinken fungerar som vätska och dip i ett.

Salt runt kanten ger en extra dimension på drinken. Blanda 1/3 sellerisalt med 2/3 flingsalt. Dra en citronskiva runt toppen på glaset och strö sedan saltblandningen över.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-22 12:27