Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Ciderrevolution!

emilareng  |  Publicerad 2019-05-14 15:37  |  Lästid: < 1 minut

Nu har jag läst igenom boken ”Ciderrevolution” och kan bara tacka för all info och inspiration man fått från Mikael och Karl. Jag hade turen att få besöka fruktstereo förra året nere i Malmö med min vän Nicklas Tannemyr som någon slags guide. Jag gillar det grabbarna har startat upp och att de nu delar med sig av sin kunskap och släpper en bok till oss noviser om ämnet cider är inget annat än just, revolution!

Det här säger dem själva om boken i ett pressmeddelande;

I Sverige står vi varje höst med ett överflöd av frukt i villaträdgårdar och gamla fruktlundar. ”Vilket slöseri”, tänkte vi och startade vår ciderrevolution. Med enkel utrustning och ett öppet sinne kan vem som helst tillverka god och spännande cider jäst från våra äpplen, päron, plommon och bär. Vår revolution grundar sig i inställningen att vår frukt är värd att hylla. För oss är inget är förbjudet, ciderns traditionella avgränsningar mot öl och vin egentligen bara är nonsens. Med lite kreativitet, lyhördhet inför naturen och en dos kunskap om naturliga jäsningsprocesser går det att skapa cider med ärliga smaker och härlig komplexitet. Genom att dra lärdomar från ölbryggare och vinmakare vill vi i denna bok visa dig hur du kan jäsa små och medelstora batcher cider som verkligen gör våra svenska frukter rättvisa!

Orkar du inte göra detta själv så finns några av deras cider att köpa här

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-05-14 17:25