Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Brunch – Ett maraton av dekadens

emilareng  |  Publicerad 2018-01-14 13:36  |  Lästid: 2 minuter

Fotograf: Anna Marxén

Söndagar är ju den här perfekta dagen för en brunch där det gäller att få i sig så mycket kalorier som möjligt under en längre tid. Det är lite som att en stressig lunchbuffé möter schack. Här gäller det att planera antal bloody mary’s och även tänka sig för hur mycket bacon eller liknande man trycker i sig på en gång. Man får inte bli för mätt på en brunch utan hela poängen med brunch är ju att sitta så länge som möjligt, äta och dricka i mängder och göra så att restaurangen enbart kan ha en sittning på brunch. Bli alltså inte förvånad om kostnaden på detta kalas kan vara betydligt högre än till exempel en lunch och det är enbart för att du mer eller mindre ockuperar bordet i 4 timmar mer än vad som faktiskt är brukligt och det är helt okej för då hinner personalen göra iordning inför kvällen där gästerna som man faktiskt tjänar någon krona på kommer.

Ett maraton är ungefär 4,2 mil och i min mening så kan man sitta på en brunch i 4,2 timmar utan problem. Ett maraton är ju ett rent helvete men när man väl är i mål så är det ju en helt magisk känsla. Det kommer inte att uppstå samma känslor efter 4,2 timmar brunch men vem fan bryr sig? Du är ändå en vinnare!

Här kommer ett tips om du vill imponera på någon som vill gå upp i vikt eller bara älskar livsnjuteri.

CLASSIC AMERICAN BRUNCH FLIP

50 ml Alkohol av valfri sort (Gärna Gin eller Bourbon)

40 ml Lönnsirap med smak av bacon

Ett helt ägg

Salt

Skaka alla ingredienser först utan is för att ägget ska lösas upp och blanda sig med resterande ingredienser, tillsätt sedan is till din shaker och skaka som bara den i ungefär 10 sekunder. Sila sedan upp till valfritt glas och toppa med lite extra flingsalt.

Lönnsirap med smak av bacon – Ta fram en kastrull och stek ungefär 70 gr tärnad bacon, sänk värmen litegrann och tillsätt 200 gr lönnsirap. Rör ihop den här festen och låt stå i en timme. Använd den timme för att antingen vila eller steka amerikanska pannkakor. Sila bort all bacon och lägg dem på pannkakorna eller ät upp dem med händerna. Lönnsirapen är till för drinken ovan.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar