Annons

Emil Åreng
Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Annons
 

Box blir high coast. Dalvve blir ”highball”.

Foto: Kristoffer Åkerström

Dagen efter den stora vinsten mot Mexiko så kändes det lägligt att skriva om något jag tycker jävligt mycket om. Box whisky från Ådalen har tagit hela whiskyvärlden med storm och gjort sin grej ända från dag 1. Det är utan tvekan en av de roligaste produkterna som kommit från Sverige på väldigt många år. Nu är det dags för dem att byta namn på grund av lite problem med ett betydligt större varumärke. Det nya varumärket kommer heta High Coast Whisky. Tycker det är ett betydligt bättre namn som kommer eka ännu mer i denna spritiga värld än vad Box gjorde och med samma geniala innehåll så kan inget gå fel.

Annons

Dalvve som är deras standardwhisky är en sån fruktat bra produkt som är jävligt rolig att leka med i cocktails. Jag har tagit fram ett gäng ”highballs ”(tänk GT, Rom&Cola) som passar med Dalvve och här är den första episka ”highball” i denna serie.

”BRIGHT LIGHTS”

60 ml Dalvve

150 ml Honungssoda

En barsked citronjuice

Tillsätt alla ingredienser i ett highball med is och sätt dig på en stubbe och njut.

Honungssoda – Gör ett honungsvatten. 70 % honung, 30% vatten.

Tillsätt i en sodastreamer eller späd ut med kolsyrat vatten.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar