Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Bor vi i Spanien eller?

emilareng  |  Publicerad 2018-07-28 09:35  |  Lästid: 2 minuter

Nu när hela Sverige mer eller mindre har stått i brand och värmeböljan nu börjar nå den ultimata bristningsgränsen för vad vi Svenskar klarar av så tänkte jag tipsa lite om olika kaffedrinkar.

Nej det ska jag inte alls, det vore en skymf mot alla oss som tycker två veckor utomlands med runt 29-30 grader är tamejfan att tämja gränserna för vad som är humant. Nu har vi fått uppleva X antal veckor med totalt vansinne i detta avlånga land. Människor orkar inte ens gå ut för att dricka och det är första gången ens den tanken har kommit upp i mitt huvud. Men oavsett om jag varit i Östersund eller Stockholm så säger alla inom branschen att fölket orkar inte, det här har blivit ett nytt fenomen för Sverige att vi inte orkar dricka.

Vad fan? Vi som är kungar och drottningar på att fullständigt skjuta ut oss utan att tänka på konsekvenserna alls. Vi som kaskadspyr upp 14 Bacardi Breezers vattenmelon utan att ens fundera på att sluta dricka den 15:e, nu finns det ju som plats. Vi som grillar flintastek (ohyggligt äckligt) på små engångsgrillar där grisen inte ens får plats. Vi som bara smörjer in vissa delar av solskyddsfaktor 50 för att dagen efter vakna upp med Danmarks landslagströja i fotboll utan att ens ha köpt den. Vad hände?

Sverige har blivit internationellt nu, vi är precis som Italien, Spanien och Grekland. Vi orkar inte dricka varje dag under semestern på grund av värmen. Vi beter oss inte som vi brukar. Vart jag än vänder mig så ser jag trötta brunbrända människor med en flaska vatten, glada barn och inte en enda jävla flintastek så långt ögat kan nå. Jag tror det här är bra för oss, att vi lär oss hur det är att leva i ett varmt jävla land för det är nog knappast sista gången vi får uppleva såna här somrar igen. Nu hoppas jag bara att alla bränder försvinner så vårt brandförsvar äntligen får sin välbehövliga semester, en klassisk Svensk semester, en sån där med regn (vad nu det är?)

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:43