Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Att bli ett varumärke

emilareng  |  Publicerad 2018-06-02 09:14  |  Lästid: 2 minuter

I flera år har det varit högsta prio på att kända människor ska sätta sitt namn på vin, mat,  sprit och öl. Jag ser ingenting negativt i det här för på något sätt avspeglar det egentligen vem personen bakom märket är. Morberg är kanske en av våra mest folkkära i tv-rutan och hans vin speglar ju på något sätt även det. Vi är ju en nation som gillar billig charter och all inclusive och kan Morberg lyckas trycka all den skiten i en flarra vitt för 49:- (bra APK) så kommer ju halva befolkningen köpa det så man kan dricka sig till ett annat land, rent mentalt såklart.

Jag har tänkt på tre mer eller mindre kända människor och en produkt som verkligen passar med personen och som går hand i hand med vilka de är så man slipper fundera vem personen egentligen är.

Edward Bloms Bakis-ost på tub från Kavli, 35:-

För något år sedan la Edward ut en film på youtube där han smälter ner ost i micron och äter med gaffel och överblivna slattar från Cognac och vitt vin. Detta blir någon slags fondue eller en pizza utan bröd och tomat så som Edward själv förklarar det. Han har satt sin egna prägel på dekadens och denna tubost kommer nog sälja som smör, vilket också torde vara en huvudingrediens i hans diet.

GW’s trötta rödpang från Portugal, 15% , 349:- (Han har precis släppt ett vin men alldeles för billigt)

Ett rödpang med riktig hög summa som passar GW, ett glas behöver man dunka i sig för att direkt börja sluddra som man har sänt 4300 veckans brott i rad och egentligen tröttnade redan efter avsnitt 4. Detta är dock inget dåligt vin eftersom GW har gjort egna forskningar inom druvans värld lika minutiöst som inom kriminologin och minst lika komplexa toner som i utredningen av Palmemordet. Precis som GW gillar det.

Bailey’s och Explorer Vodka släpper ”Rotebroare” tillsammans. 28/2 = 14% 

Efter att Christer Pettersson blivit världskänd så blev hans dryckesval minst lika känt. Två delar Bailey´s och en del Explorer. Nu gör dem slag i saken och släpper en helt egen version av denna klassiker.

Bubblare inom andra kategorier och utanför Sverige.

Weinstein Riesling – världens mest obehagliga vin som ger dig rysningar, obehag och borde bannlysas.

Emmanuel Macarons – Frankrikes president får en macaron i trikolorens färger.

Britney’s Spear – Ett spjut som går högt som satan men kan falla lika hårt om du tar i fel.

 

Nästa vecka kommer det spritsorter till personer som verkligen inte passar som etikett.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-02 09:15