Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Allt inkluderat, tack!

emilareng  |  Publicerad 2018-01-16 12:42  |  Lästid: 2 minuter

Satt bredvid ett äldre par på café som precis hade varit och firat jul och nyår på oklar destination. Men tänk er ett klassiskt Svenskt paradis á la sällskapsresan där enbart människor från norden gillar att grisa ner sig fullständigt och drinkarna är gjorda med extra mycket socker så man mer eller mindre får den nya sjukdomen express-diabetes. För att kunna få denna typ av diabetes så måste drinkarna innehålla vissa delar av nedanstående;

40 ml Semi-rysk vodka. Med semi-rysk innebär det att på etiketten står det ”Brokninka” men den gjordes i Bulgarien och importerades av en Alger som vart med i främlingslegionen alldeles för länge och sen startade en bar tillsammans med mannen som står precis framför dig och blandar denna magiska drink.

25 ml En likör med smak av litchi. Litchi är en stenfrukt som är rosa vilket ska indikera att frukten är livsfarlig. Detta har forskare på übermensch institutet i Köln kommit fram till. I denna forskning kom man även på att hela litchi-frukten är full med taggar som även det är en varning att denna lilla rosa delikatess kanske inte ska ätas överhuvudtaget.

50 ml Sockerlag från oklart märke med mycket olika exotiska frukter på etiketten. Smaken är ungefär en blandning på dextrosol och citronsyra.

Drinken skakas med is och vatten ungefär lika delar i max 3 sekunder och ansiktsuttrycket från bartendern ska vara ungefär lika påfrestande som när du åker en rulltrappa.

Drinken hälls sedan ner i ett högt jävla glas som kondensen knappt brytt sig om och sedan toppas mästerverket upp med 2400 ml Fruktsoda av inhemskt märke som innehåller 24 gånger mer socker än Coca-Cola.

Garneras med 3 sugrör, 1 drinkpinne, 7 jordgubbar, vaniljsocker, mynta, apelsinspiraler och diverse djur i plast. Denna garnering har även certifierats av sju olika bartendersällskap världen över.

Denna skapelse är såklart gratis då paret jag överhörde körde en klassisk all-inclusive allt för att slippa se kulturen i detta land och konversera med lokalbefolkningen.

Express-diabetesen kickar in efter det första suget och är det inte skönt med den där känslan som infinner sig direkt och man säger de bevingade orden ”NU MÅR MAN”.

2 dagar senare och 24 olika drinkar i samma kategori så börjar denna märkliga sjukdom att slå in. Magen vrider sig lite extra illa och nu är toaletten din bästa vän i 2 dagar. Efter detta mindre haveri så är man sjukdomsfri och kan övergå till den klassiska ölen istället.

Är det inte jävligt härligt med lite semester ändå?

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar