Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Alla gillar olika

emilareng  |  Publicerad 2018-02-27 13:45  |  Lästid: 2 minuter

Många människor verkar se mig som någon slags super-pretentiös jävla gris som enbart dricker fermenterade drycker som har legat under norrsken i tre dygn och sedan blivit lagt på ett fat av elfenben. Men så är inte fallet. Jag dricker allt skit som går att få tag i mest för att jag tycker det är väldigt intressant att prova allt, och då menar jag allt och så även när det gäller cocktails. Jag kan ju inte sitta och dissa P2 i tid och otid om jag aldrig prövat det någon gång. Jag är född 86 så allting som har gjorts med Sprite har jag testat minst EN gång och allting är inte så äckligt som det låter men så jävla gott det är de inte heller. Det är lite som cola-nappar, jag tycker 1-2 är goda men sen när det börjas trycka in 15-20 stycken så man ser ut som en hamster med kind-hybris kan jag tycka det går till en överdrift.

Vissa spritsorter tar tid att lära sig älska. Jag är fortfarande inget fan av Grappa och det kanske får vara så i resten av mitt liv att detta italienska helvete inte är något för mig. Det enda jag inte vill höra från er äldre människor är att jag måste lära mig älska det. Tro mig, jag har försökt älska Grappa, har druckit och testat men vi kommer inte överens. Jag gillar inte Grappa helt enkelt och jag tror inte Grappa inte gillar mig heller. Det är kanske därför italienare överlag har svårt för mig? Oavsett så måste man respektera att alla kan inte dricka allt och tycka om det och framförallt så behöver det ingen hets och detta är något som människor borde använda i daglig dags utan att bli kränkta för att en person inte tycker som dig eller har andra åsikter (om du nu inte är rasist, nazist eller tycker #metoo är töntigt, då är du bara dumihuvet!)

Låt människor få göra sin grej så låter jag Grappa får gör sin grej. Vad fan det nu är.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar