Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

6 bästa barerna enligt White Guide

emilareng  |  Publicerad 2018-11-26 15:57  |  Lästid: 2 minuter

Här är de nominerade för årets barupplevelser runt om i hela Sverige i White Guide med tillhörande ”recension” av mig.

Årets Cocktailbar

Bar Hommage, Stockholm

Bar Hommage på söder med Alex, Ola, Frida och Jossan är ett självklart val på denna lista. Alltid god stämning på denna bar där de levererar cocktails från världens alla adresser med bländande teknik och en jävla hög servicenivå. Alex Skarlén är nominerad som årets bartender i BCA med all rätt.

Familjen, Göteborg

Tom som styr Familjen med Madde m,fl är troligtvis Sveriges mest underskattade bartender som har satt sin prägel på Göteborg’s barscen tillsammans med gänget på Stranger. Alltid med ett leende och innovativa cocktails har han gjort familjen till ett unikt vattenhål i ett Göteborg som gör sin grej och tar Bar-Sverige framåt med Tom som en av de ledande figurerna.

Open/Closed, Umeå

Efter jag lämnade i maj så har O/C fortsatt leverera på en hög nivå, troligtvis högre, mindre snack, mer verkstad. Kalle, Per, Lars m,fl har tillsammans Sveriges mest utvecklade smaklökar och erfarenhet för att kunna visa att Umeå är troligtvis den mest intressanta staden norr om Stockholm. Ett självklart val om ni är i Umeå.

Svartklubb by Fäviken, Åre

Hampus Thunholm är Fävikens förlängda spritarm. Cocktails som bryter barriärer precis som Fäviken har gjort med sin mat och service. Hampus Thunholm och Magnus Nilsson är på väldigt många sätt väldigt lika varann, men på de stora hela så är dem två helt olika individer, Magnus är en rockstjärna med mat, Hampus är en sann rockstjärna med sprit som borde få ännu mer cred än vad han får. Hampus är nominerad som årets bartender i BCA.

Tjoget, Stockholm

Har man varit på Top50 best bar listan i flera år så har man gjort väldigt många rätt och inte mycket fel. En bar som är mer internationell än FN och tillägget i Kafé Tjoget har verkligen gett Tjoget ännu en dimension i deras redan storslagna resan mot toppen. Alla på Tjoget har en sak gemensamt, de vet hur man verkligen får folk och trivas men framförallt så vet ALLA som jobbar där hur man ska bedriva en restaurang! Både Hedda och Ludde är nominerade som årets bartender i BCA.

Tweed, Stockholm

Är en klassiker på Stockholms barscen som har århundradets skönaste stämning och ett spritutbud som många har svårt att matcha. Johannes och Micke som är männen bakom tillsammans med ett tajt team gör att Tweed alltid kommer ligga högt upp på alla möjliga listor för deras kunskap om allt från stökig whisky till härliga groggar.

För att läsa mer om White guides nya barsatsning. Tryck här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar