Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

3 kanonöl i påsk

3 öl över påskägg.
emilareng  |  Publicerad 2019-04-18 10:29  |  Lästid: 2 minuter

Nu är äntligen påsken här. Denna högtid där Jesus led, dog och återuppstod ska uppmärksammas, men för mig låter det som vilken jävla helgfylla som helst för en Svennebanarne. Tänkte tipsa om lite gott i glasen om ni ändå förmår er att bli riktigt salongs. Själv ska jag suga i mig Zeunerts påskmust och njuta av lite hederlig J18-VM i Umeå.

För er som ska dricka en eller 12 öl så finns det några guldkorn som andas påsk. Påskveckan har blivit någon slags sosse-variant på sommaren så passa på att dricka lite goda bärs som inte enbart smakar humle från de hängande humleträden i Babylon.

Pistonhead Haze Lager

Pistonhead – Haze Lager från Brutal Brewing – Har testat allt från Brutal Brewing men den här slår allting hittills. Fruktansvärt välbalanserad där de har lyckats att göra en lager men med en fräschör som man inte oftast hittar igen längre, humlen tar inte alls över utan enbart ger den en härlig kick så sommarkänslorna kommer igång, eller påskkänslorna, något kommer igång i alla fulla fall.

Pris: 10,50 kronor på systemet.

Cryo Pils

Två av mina favoriter till bryggerier, Stockholm Brewing CO. och Stigbergets, har slagit sina geniala huvuden ihop och skapat en modern bärs som verkligen har karaktären att kunna drickas rakt upp och ner från flaskan, och vilken jävla snygg flaska för den delen. ”De e ba o köpa” som Bengt F hade sagt.

Pris: 29 kronor på systemet.

No. 4 India Pale Lager

Ännu ett epos från Reinklou Ranch Brewery som jag tycker levererar varje gång. India pale lager är för mig en jävla magisk kombo där humlen inte är besvärande utan enbart är där för att kunna bygga upp smakerna i en mer normal symbios. Lite som att Hulken skulle jobba på en biltvätt och måste chilla med känslorna för att inte göra om bilarna till rubiks kuber.

Pris: 24,90 kronor på systemet.

Glad påsk, och för er som inte dricker så läs mitt näst senaste inlägg om något riktigt tungt alkoholfritt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-04-18 10:31